UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SEDA AKGÜL UÇANKUŞ TV’DE

Yepyeni kadrosuyla hafta içi her sabah “Hayatın İçinden”… UçanKuş TV’ye transfer olan Seda Akgül’le birlikte gazeteci Sinem Yıldız, Survivor yıldızlarından Evrim Keklik… Sabahların “tek magazin” programı!

SEDA AKGÜL UÇANKUŞ TV’DE

Öncelikle, neden “tek magazin” olarak kaldı “Hayatın İçinden” sorusunun cevabı…

Son yıllarda her şey “yerinde” izlenmeye başladı. Çok iyi bir film ya da dizi için Netflix’e, yerli dramalar için ATV, Fox, Kanal D ve Star’a, yarışma programları için TV 8’e gidiyorsanız, magazinde de  “adres” tamamen UçanKuş TV oldu… Çünkü öncelikle formatı buna uygun; yani Türkiye’nin tek “infotainment” kanalı… Hem her türlü haber, hem eğlence’nin iç içe olduğu ve de tüm yayınlarına dijital’i çok iyi entegre eden bir kanal… Böyle olunca doğal olarak magazin programları da çok başarılı oluyor, adres oluyor. Çünkü yapı gereği onlarca kameraman ve muhabir hizmet ediyor bu programlara…

Diğer kanallarda magazine bu kadar yer verilmesi, ayrıca tek bir program için bu kadar yatırım yapılması imkansız…

O nedenle diğer kanallarda magazin ya tamamen kalktı ve boşluklar dizi tekrarlarıyla dolduruldu (ki yayınlanan magazin programlarından çok daha iyi rating aldılar) ya da hafta sonu veya öğleden sonraya alındılar. Çünkü bu sabah rekabeti içinde iyi izlenmeleri neredeyse imkansız hale gelmişti.

Ve yine önemli bir fark… Magazinde bir olay oldu mu saat kaç olursa olsun UçanKuş TV tüm mecralarıyla anında yayına getirebiliyor. Kanalın şekli buna uygun… Diğer kanallar ise bir gün sonrayı beklemek zorunda… Yani adil bir yarış olmuyor. O nedenle çekilmeleri çok normal…. Ve yerlerine koydukları her ne olursa olun daha iyi gidiyor zaten… Dünyada da artık yayıncılık tamamen “uzmanlık” üzerine dönmeye, bir şekilde tematikleşmeye başladı.

O nedenle kaldırılan ya da yer değiştiren programlarda, sadece “Sunucular başarısız oldu” demek de çok doğru olmaz. Çünkü onların da yapabilecekleri fazla bir şey yok. Sürekli tekrara düşmek zorunda kalarak, asla iyi rating alamıyorlar.

Son Güncelleme: 7.12.2020 09:08:05
ETİKETLERseda akgül  hayatın içinden