UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİLYONLARCA ÇALIŞAN VE İŞVERENİ İLGİLENDİRİYOR!

Coronavirüs pandemisi sürecinde uygulanmakta olan işten çıkarma yasağı uygulaması için Aralık ayının gelmesiyle beraber araştırmalar da hız kazandı.

MİLYONLARCA ÇALIŞAN VE İŞVERENİ İLGİLENDİRİYOR!

Coronavirüs salgını sürecinde hem işçi hem de işveren haklarını korumaya yönelik alınan kararlardan birisi de bu fesih kısıtı olmuştu. 17 Kasım 2020 tarihinde sona ermesi beklenen yasa alınan yeni kararla beraber belirli bir süre daha uzatıldı.

Belirtilen sürenin sona ermesiyle beraber söz konusu kısıtlamanın bir süre daha uzatıldığı duyurulmuştu. Hem işveren hem de işçi haklarını korumaya yönelik salgın sürecinde birçok farklı düzenleme olduğu biliniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, fesih kısıtının 2 ay süreyle uzatılmasına ilişkin olarak salgının etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak için vatandaşlarımıza destek vermeye devam ediyoruz ifadelerini kullanmıştı…

İşveren ve işçilerin salgın sürecinde ekonomik açıdan en az hasarı alabilmeleri adına uygulanan işten çıkarma yasağı 17 Kasım tarihinden itibaren alınan kararla bir süre daha uzatıldı.

Yapılan açıklamada; İş Kanunu'nun geçici 10. maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen süreler de 17 Kasım 2020'den itibaren 2 ay uzatıldığı ifade edildi...

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMIŞTI!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneği ve fesih kısıtının 2 ay daha uzatılmasına ilişkin,

"Salgının etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanı'mız ile çalışanlarımızı ve işverenlerimizi desteklemeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İşveren yasağa aykırı olarak fesih yapar ise fesih tarihindeki brüt asgari ücret tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak.

Son Güncelleme: 6.12.2020 14:52:53
ETİKETLERCORONAVİRÜS