UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE'NİN O İLÇESİNDE VAKA SAYILARI SIFIRLANDI!..

Corona vakalarının yoğun tedbir ve halkın bilinçli davranmasıyla sıfırlandığı Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi, coğrafi konumuyla her mevsim muhteşem manzaralara sahne oluyor. Ayrıca yeni tip coronavirüs salgınıyla mücadelede alınan sıkı tedbirler ve vatandaşların duyarlılığıyla vaka sayısının sıfırlandığı açıklandı.

TÜRKİYE'NİN O İLÇESİNDE VAKA SAYILARI SIFIRLANDI!..

Coronavirüs vaka sayısı artmaya devam ederken Diyarbakır'dan gelen haber şaşırttı.  Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Diyarbakır'ın 12 bin nüfuslu Çüngüş ilçesinde Covid-19 ile mücadelede sıkı tedbirler uygulanıyor.

 HES koduyla giriş yapılan ilçede, her gün camilerden ve resmi araçlardan anonslar yapılıyor, iş yerleri ve halka açık alanlar denetleniyor. Vatandaşların da maske ve sosyal mesafe kurallarına uyduğu ilçede, sıkı önlemler sonuç verdi. İlçede dünden bu yana yeni vaka belirlenmedi.

 Kaymakam Tuncay Kaldırım, basın mensuplarına, vaka sayılarında yurt genelindeki artışlarla ilçede de artış yaşanınca İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olarak bazı  kararlar aldıklarını söyledi. İlçe girişinde HES kodu kontrolünü zorunlu hale getirdiklerini aktaran Kaldırım, farkındalık oluşturmak için vaka olan bina ve köylerin girişlerine "Covid-19 vakası vardır" uyarılarını astıklarını, ilk zamanlarda olduğu gibi ilçeye gelenleri 10 günlük zorunlu karantinaya aldıklarını belirtti. Beşin üzerinde vaka çıkan mahallelere giriş çıkışları sınırlandırdıklarını, camilerden ve araçlardan anonslarla halkı tedbirler konusunda uyardıklarını bildiren Kaldırım, farkındalık oluşturmak için mahallelerin vaka sayısını orada oturanlarla paylaştıklarını aktardı.

 ŞU SIRALAR GÖRSEL ŞÖLEN YAŞANIYOR 

 Öte yandan Çüngüş'te şu sıralar yüksek dağlarda yer alan toprak damlarıyla sıralanan asırlık taş evler, kanyonlar, yaylalar kartpostallık güzelliğe büründü. Tarihi mekanlara ev sahipliği yapan Çüngüş, sarı, kahverengi, turuncu ve yeşilin farklı tonlarının kattığı görsellikle fotoğraf tutkunları ve doğa gezginlerini kendine hayran bırakıyor.

 Kaymakam Tuncay Kaldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakalarının sıfırlandığını söyledi.

 

 

Son Güncelleme: 3.12.2020 20:18:05
ETİKETLERdiyarbakır  çüngüş