UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA’NIN EN ÇOK GÖRÜLEN BELİRTİSİ HAKKINDA KRİTİK UYARI

Bilim insanları tarafından yapılan araştırma sonucunda Coronavirüs’ün sinir sisteminde yarattığı hasar ilk kez görüntülendi.

CORONA’NIN EN ÇOK GÖRÜLEN BELİRTİSİ HAKKINDA KRİTİK UYARI

Uzun süreli Covid-19 denilen problem zinciri ağrı ve yorgunluk hissi ile başlıyor. Son dakika haberine göre uluslararası üne sahip bilim insanları, corona virüsün yeni belirtileri hakkında da çalışmalarını sürdürüyor. Buna göre en çok görülen corona belirtilerinin yorgunluk ve ağrı olduğu belirtildi. Corona hastalarında kalıcı hasarın neden olduğu daha önce açıklanmamıştı, öte yandan son dakika uyarısına göre Coronavirüsün sinir sisteminde şiddetli iltihaplanmaya da neden olabileceği aktarıldı.

Coronavirüse yakalanan hastaların en çok şikayet ettikleri halsizlik ve yorgunluk ağrısıyla ilgili dikkat çeken bir bilgi paylaşıldı...

Yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle ortaya çıkan semptomların sekiz hafta ya da daha uzun sürmesiyle, "uzun süreli Covid" ortaya çıkıyor. Daha önce yapılan çalışmalar, Covid-19 yakalanan her yedi kişiden biri en az dört hafta, her 20 kişiden biri en az sekiz hafta, her 45 kişiden birinin ise en az 12 hafta boyunca uzun süreli Covid-19 ile mücadele ettiğini ortaya koydu. Bununla birlikte, uzun süreli Covid-19'un etkileri kişiler arasında farklılık gösteriyor. Ancak, en yaygın görülen semptomlar arasında yorgunluk ve vücut ağrısı bulunuyor.

Doktorlar, daha önce hastanede tedavi edilen Covid-19 hastalarının yüz üstü yatırıldığı için kollarında, bacaklarında ya da ellerinde kronik ağrılar görülebileceğini belirtmişti ancak hastanede yatmayan Covid-19 hastalarında haftalar süren ağrının kaynağını tespit edememişti.

Radiology dergisinde yayımlanan çalışmanın başyazarı Doktor Swati Deshmukh, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ağrı boynunuzdaki, dirseğinizdeki veya bileğinizdeki sorunlardan kaynaklanıyor olabilir ve bunu anlamanın en iyi yolu MRI veya ultrasondur. Yaptığımız çalışmayla çok küçük sinirleri bile gösteren gelişmiş görüntüleme sunuyoruz. Bu da sorunun nerede olduğunu tespit etmemize, ciddiyetini değerlendirmemize ve buna neyin neden olabileceğini önermemize yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.12.2020 09:22:08
ETİKETLERCORONAVİRÜS