UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAHKEMEDEN CEMİLE HEMŞİRE HAKKINDA YENİ KARAR!..

Coronavirüs riski gerekçesiyle 5 yaşındaki çocuğunun velayetini annesinden alarak babasına veren, mahkeme o karardan geri döndü.

MAHKEMEDEN CEMİLE HEMŞİRE HAKKINDA YENİ KARAR!..

Ordu 2. Aile Mahkemesi'nde gerçekleşen boşanma davasında anne Cemile Deniz'in hemşire olmasından dolayı koronavirüs taşıma riski öne sürülerek, 5 yaşındaki çocuklarının geçici velayetinin baba Mehmet Atakan Deniz'e verilmesi kararı iptal edildi.

 TRT'nin haberine göre, bilirkişi raporundan sonra babadan alınan velayet tekrar anneye verildi.

 NE OLMUŞTU

 Ordu’da Cemile Deniz ve Mehmet Atakan Deniz çifti, karşılıklı olarak birbirlerine boşanma davası açtı. Bu süre içerisinde mahkeme geçici olarak çocuğun velayetinin anne Cemile Deniz’e verilmesine karar verdi.

 Ancak Mehmet Atakan Deniz, eşinin ambulans hemşiresi olduğunu ve sürekli evlere girip çıktığını, çocuğunun salgın nedeniyle ağır risk altında olduğunu ifade ederek velayetin kendine verilmesi talebiyle 13 Temmuz’da mahkemeye başvurdu.

 Mehmet Atakan Deniz, Ordu 2. Aile Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, “Çocuğumun kronik bir rahatsızlığı var. Her iki kulağında da tüp var. Bağışıklık sistemi düşük ve alerjik yapıda bir çocuktur. Bu nedenle velayetin geçici olarak da olsa bana verilmesini istiyorum” ifadelerine yer verdi.

 Mahkeme, çocuğun velayetinin babasına verilmesine karar verdi. Mahkemenin verdiği kararda, koronavirüsün bulaş oranının yüksek olmasına dikkat çekilerek, “Geçici velayetinin babaya verilmesinin çocuğun yüksek yararına olacaktır” denildi.

 Cemile Deniz’in avukatı İrfan Demir de karara itiraz ettiklerini kaydederek, “Biz kararın iptali için başvurumuzu yaptık. Ben Cemile Hanımın vekili olarak gerçekten büyük bir yara aldığını düşünüyorum. Şu anda sonuç bekliyoruz. Bu sonucun bir an önce verilmesi gerekiyor. Çocuk, annenin çalıştığı sırada polis tarafından alındı" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 2.12.2020 16:51:34
ETİKETLERcoronavirüs  cemiledeniz