UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

15 YIL SONRA YENİ GELİŞME!

İstanbul Kağıthane, Çağlayan'da 2005 yılında ağzı bantlı halde 23 yerinden bıçaklanmış olarak bulunan 45 yaşındaki Mualla Irmak cinayetiyle ilgili Irak uyruklu bir şüpheli polis tarafından yakalandı.

15 YIL SONRA  YENİ GELİŞME!

Kağıthane, Çağlayan, Mehmet Akif Mahallesi, camii sokak üzerine bulunan Jinekolog muayenehanesinde çalışan 45 yaşındaki Mualla Irmak, öldürülmüş olarak bulunmuştu. 3 çocuk annesi kadının ağzının bantlandıktan sonra 23 yerinden bıçaklandığı tespit edilmişti. Polis olaydan sonra geniş çaplı soruşturma yapmış ancak bir şüpheliye ulaşılamamıştı.

CEZAEVİNDE KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLEN ŞÜPHELİYE MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Bu olaydan sonra 2016 yılında harekete geçen savcılık olayın faili olarak Serkan G. adlı bir kişiyi gözaltına almıştı. Mualla Irmak'ın atletinde DNA'sı bulunduğu öğrenilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Mahkeme aşamasının hiç bir bölümünde cinayet işlediğini kabul etmeyen, ayrıca Adalet Bakanlığına çok sayıda suçsuz olduğunu anlatan mektup yazdığı öğrenilen Serkan G., yargılanmasına devam edilirken, 2018 yılında Silivri cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Ölümünden sonra da yargılanmasına devam edilen şüpheli hakkında 2019 yılında mahkeme cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten öldürme ve delilleri karartma suçlarından müebbet hapis cezası vermişti.

POLİS DOSYAYI İNCELEDİ BİR KEZ DAHA SORUŞTURMA AÇTI

Cinayet dosyası bu şekilde kapanmıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın göreve gelmesinin ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından eski cinayet dosyalarına yönelik çalışmalar sırasında ekipler, Mualla Irmak'ın öldüren kişilerin birden fazla olabileceğini fark ederek yeniden soruşturma açtı. Eski dosya kapandığı için Cumhuriyet Savcılığından yeniden soruşturma numarası alınarak yeni bir dosya açıldı.

2 AY ÇALIŞMANIN ARDINDAN BİR ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yaklaşık 2 ay süren çalışmanın ardından cinayetin meydana geldiği tarihte Çağlayan'da bir tornacıda çalışan Irak uyruklu Muhammet Kemal Majit B.(38)'in olay günü işyerine geldiği belirlendi. Bunun üzerine aranmaya başlanan şüphelinin izi Beyoğlu'nda bulundu. Bir araç kiralama şirketinde çalıştığı öğrenilen şüpheli önceki gün gözaltına alındı.

ÖLEN KADININ AĞZINI KAPATAN BANTTAKİ PARMAK İZİYLE ŞÜPHELİNİNKİ EŞLEŞTİ

Yapılan parmak izi incelemesinde öldürülen Mualla Irmak'ın ağzının kapatıldığı bantta bulunan parmak izinin şüpheliyle eşleştiği tespit edildi. Bu gelişme üzerine Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan şüpheli suçunu itiraf etti.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Cinayet Büro Amirliğinde verdiği ifadesinde suçu o dönem arkadaşı olarak Serkan G. ile birlikte yaptıklarını söyleyen Muhammet Kemal Majit B. "Serkan'la o dönemde arkadaştık. Biriyle uzun süre hararetli bir şekilde telefonla konuştuktan sonra beni çağırıp bir yere gideceğimizi söyledi. Birlikte jinekologun muayenehanesine geldik. Onlar kadınla birlikte bir odaya girdiler. Bir süre sonra içerden bağırış sesleri geldi. Serkan beni içeri çağırdı. Benden bir kaç bıçak darbesi de benim vurmamı istedi. Ben de 4-5 kez bıçakladım." dedi.

"BİRLİKTE KANLARI TEMİZLEDİK"

Polisteki ifadesinde daha sonra kanları temizlediklerini anlatan Muhammet Kemal Majit B. "Orada bulduğumuz bir kova ve fırçayı kullanarak içeriyi temizledik. Daha sonra birlikte dışarı çıkarak kaçtık." dedi.

Türkiye'ye 2000 yılında giriş yaptığı öğrenilen Muhammet Kemal Majit B.'nin yapılan parmak izi incelemesinde farklı isimler kullandığı 6 ayrı suç kaydı olduğu belirlendi. Şüphelinin daha önceden ruhsatsız silah bulundurmak, evrakta sahtecilik gibi suçlardan gözaltına alındığı ortaya çıktı. Şüphelinin işlemlerinin tamamlanmasını ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Son Güncelleme: 1.12.2020 15:30:08
ETİKETLERkağıthane