UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAPTIĞI KULÜBEDE 7 YILDIR TEKNOLOJİDEN UZAK YAŞIYOR

Bursa Uludağ'da 7 yıldır teknolojiden uzak, ormanda barakada yaşayan İlhan Budak (36), corona virüsü salgınını 1 ay sonra öğrendiğini söyledi. Çevresinde 'Uludağ'ın Robinson Crusoe'su olarak bilinen, katıldığı maraton koşularında birçok başarı elde eden Budak, "Sevgi ve spor yapma tutkusu sebebiyle burada yaşıyorum" dedi.

YAPTIĞI KULÜBEDE 7 YILDIR TEKNOLOJİDEN UZAK YAŞIYOR

Kayseri’de 1 yaşındayken babası hayatını kaybedince annesiyle Bursa’ya gelen İlhan Budak, çeşitli sebepler nedeniyle Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi. 18 yaşına gelince kurumdan ayrılan İlhan Budak, fabrika ve okullarda bekçilik yaparak geçimini sağladı.

Mesai saatleri dışında her gün Uludağ’a yürüyen Budak, koşu maratonlarına katılmaya karar verdi. Hem çalışıp hem de koşu idmanlarını sürdüren Budak, farklı tarihlerde katıldığı yarışlarda birçok başarı elde etti.


SALGINI 1 AY SONRA ÖĞRENDİ

Corona virüsünü Türkiye’de ilk vaka görülmesinden 1 ay sonra dağcıdan öğrendiğini belirten Budak, köye yürüdüğü zaman sokaklarda kimseyi görmediği zaman da sokağa çıkma kısıtlamasını öğrendiğini söyledi.

Doğada yaşamaktan mutlu olduğunu vurgulayan İlhan Budakın tek isteği ise maraton yarışlarında kendisine sponsor olacak bir kurum bulmak.

 

Son Güncelleme: 24.11.2020 17:23:29
ETİKETLERCORONA