UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TAKSİDE 300 BİN EURO BULDU SAHİBİNE TESLİM ETTİ! İŞTE ÖDÜLÜ

İstanbul Havalimanı’ndan aldığı yolcunun unuttuğu 2,8 milyon lira değerinde 300 bin euro dövizi sahibine teslim eden duyarlı taksici, “O parayı hiçbir zaman bulaman. O para bizim hakkımız değil. Hak sahibine teslim ettim, gururluyum. Kim olsa benim yerimde aynı şeyi yapardı. Yine olsa hiç düşünmeden sahibine teslim ederim” dedi. Taksiciye ödül olarak verilen rakam ise şaşırttı.

TAKSİDE 300 BİN EURO BULDU SAHİBİNE TESLİM ETTİ! İŞTE ÖDÜLÜ

İstanbul Havalimanı'nda taksicilik yapan Engin Olgaç örnek bir davranışa imza atarak arabasında unutulan 2 milyon 800 bin TL ( 300 bin Avro) değerindeki dövizin sahibine teslim edilmesini sağladı.

Önceki gece Türkiye'ye gelen Finlandiya pasaportlu Hassan Sakarie Abdullah isimli bir yolcuyu İstanbul Havalimanı'ndan Aksaray'da kalacağı otele bırakan Olgaç, arabasını yıkamaya götürdü. Bu sırada arabasındaki yolcunun arka koltukta unuttuğu çantanın içinde yüklü miktarda parayı gören duyarlı taksici hemen harekete geçti. Müşterisini bıraktığı otele tekrar geri dönen Olgaç, parayı eksiksiz olarak sahibine teslim etti.

 

PARAYI TESLİM EDİNCE DÜNYASI DEĞİŞTİ

 

7 yıldır taksicilik yapan evli ve 7 aylık bir çocuk sahibi olan Olgaç " Arabayı yıkamaya götürdüğümde çantayı fark ettim. Çantanın içinde her şey olabilirdi. Bombada olabilirdi. İçini açtıktan sonra yüklü para gördüm. Sahibine teslim ettim ve baya heyecanlandı. Korkmuştu. Kendisine teslim ettim. Bana sarıldı. Sevindi. Dünyası değişti" dedi

YENİ OLSA YİNE YAPARIM

 

Parayı bulduktan sona hiç düşünmeden sahibine ulaştırmak için hareke geçtiğini ifade eden Olgaç " Salgın nedeniyle aylık olarak kazandığımız paradan fazla bir şey kalmıyor. O parayı hiçbir zaman bulaman. O para bizim hakkımız değil. Hak sahibine teslim ettim. Mutluyum. Gururluyum. Kim olsa benim yerimde aynı şeyi yapardı. Yine olsa yine yaparım. Üç bankaya 70 bin lira kredi borcum var. Hiç düşünmeden sahibine teslim ederim" diye konuştu

ÖDÜL OLARAK 50 AVRO VERDİ


Parayı sahibine teslime ettikten sonra kendisine ödül olarak 50 Avro verdiğini ifade eden Olgaç" İçinden o geçti. Ona çok teşekkür ediyorum. En azından bende onun kadar mutluyum. Kim bilir kaç yetimin hakkı var o parada. Ben hak etmediğim parayı hiçbir şekilde almak istemiyorum"

Son Güncelleme: 23.11.2020 18:42:42
ETİKETLERunutulan para