UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA’YA YAKALANANLAR 6 AY BAĞIŞIKLIK KAZANIYOR

Coronavirüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. İngiltere’de Oxford Üniversitesi, 12 bin sağlık çalışanı üzerinde gerçekleştirdiği araştırmada, Coronavirüs geçirenlerin 6 ay içinde yeniden Coronavirüs olmalarının çok düşük bir ihtimal olduğunu açıkladı.

CORONA’YA YAKALANANLAR 6 AY BAĞIŞIKLIK KAZANIYOR

İngiltere'den Coronavirüs’e yakalanıp, geçirenlerin yeniden (Covid-19) olur mu? sorusuna yanıt gibi araştırma geldi.

Oxford Üniversitesi, 12 bin sağlık çalışanının katıldığı bir Coronavirüs bağışıklığı araştırması gerçekleştirdi. Araştırma ekibi, 12 bin kişinin 30 hafta boyunca takip edildiği araştırma sonucunda ortaya çıkan raporda, Coronavirüs’ü geçiren kişilerin kısa vadede tekrar Coronavirüs olmayacaklarından neredeyse emin olduklarını ifade etti. Araştırma ekibi, Coronavirüs’ten iyileşen kişilerin 6 boyunca bağışıklık kazandığını belirterek elde ettikleri sonucu "iyi haber" olarak değerlendirdi.

Oxford Üniversitesi'nde Bulaşıcı Hastalıklar Profesörü ve araştırma üzerinde çalışan David Eyre, " En azından kısa vadede, COVID-19 olan çoğu insanın tekrar olmayacağından emin olabiliriz. Enfeksiyondan korumanın daha uzun sürüp sürmediğini öğrenmek için çalışma devam ediyor" dedi.

Son Güncelleme: 22.11.2020 09:49:17
ETİKETLERCORONAVİRÜS