UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN FLAŞ RUS 'SPUTNİK V' AŞISI KARARI!

Dünya Sağlık Örgütü, Rus ‘Sputnik V’ corona aşısını gerekli kriterleri karşılaması durumunda acil kullanım için önerilen aşılar listesine alacağını belirtti.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN FLAŞ RUS 'SPUTNİK V' AŞISI KARARI!

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip corona (Covid-19) karşı geliştirilen Rus ‘Sputnik V’ aşısının gerekli kriterleri karşılaması durumunda acil kullanım için önerilen aşılar listesine alınacağını kaydetti.

 

"VERİLER SABIRSIZLIKLA BEKLENİYOR"


DSÖ basın servisinden yapılan açıklamada, “DSÖ, Sputnik V'nin acil kullanım listesine dahil edilmesi için başvuruda bulunma isteği üzerine Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi ile temasa geçti ve Sputnik V aday aşısına ilişkin verileri sabırsızlıkla bekliyor. 


Değerlendirme için gönderilecek ürünün listeye dahil edilme kriterlerini karşıladığı tespit edilirse, DSÖ sonuçları açık bir şekilde yayınlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

Aşı üreticisi tarafından ön yeterlilik için sunulan verilerin ve ilacın acil kullanım listesine alınma sürecinin gizli bilgiler kategorisinde olduğu vurgulanan açıklamada, sunulan verilerin değerlendirilmesi süresinin, ürünün kalitesi ve DSÖ kriterlerini ne kadar karşıladığına bağlı olduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 12.11.2020 22:36:35
ETİKETLERcorona asisi