UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BIDEN'IN EKONOMİ DEKİ İLK ÖNCELİĞİ BELLİ OLDU!

Gelen son dakika haberine göre; ABD Başkanlığı'na seçilen Joe Biden'ın asgari ve kamu harcamalarında planlamaya gitmeyi planlıyor. İşte Biden'ın asgari ücrete yapacağı artış ve projeleri...

BIDEN'IN EKONOMİ DEKİ  İLK ÖNCELİĞİ BELLİ OLDU!

ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürerken, resmi olmayan sonuçlara göre, 279 delegeye ulaşarak seçimleri kazanan ve 20 Ocak 2021'de göreve başlaması öngörülen Biden'ın ekonomide izleyeceği yol haritası hem ABD hem de dünya için önem taşıyor.

Göreve başlar başlamaz Kovid-19 salgınıyla mücadeleye odaklanacağı belirtilen Biden'ın, salgının neden olduğu sağlık krizi kontrol altına alınmadan ekonominin hızlı normalleşmesine temkinli yaklaştığı biliniyor.

Amerikan aileleri ve küçük işletmelere daha fazla destek planı

Kovid-19 salgınının oluşturduğu belirsizlik nedeniyle Biden'ı zor bir görev beklerken, piyasaların beklentisi doğrultusunda salgının ekonomik etkilerine karşı yeni bir destek paketinin hayata geçirilmesi öncelik taşıyor. Son dönemde Trump hükümeti ile Demokratlar arasında destek paketine ilişkin yapılan görüşmelerde bir anlaşma sağlanamaması ve paketin gecikmesi, artan Kovid-19 vaka sayılarının da etkisiyle ülke ekonomisinin toparlanma hızında yavaşlama riskini de her geçen gün artırıyor. Biden, seçim kampanyası süresince yaptığı açıklamalarda, Amerikan aileleri ve küçük işletmelere daha fazla destek sağlanacağı sinyalini verirken, Kovid-19 krizinde işini kaybedenler için işsizlik sigortasının da uzatılacağını taahhüt etti.

Kamu harcamaları ve vergi düzenlemelerinde değişiklik öngörülüyor

Amerikan aileleri ve küçük işletmelerin daha fazla desteklenmesinin yanı sıra Biden'ın ekonomik planları arasında, altyapı, eğitim, sosyal güvenlik ve sağlık harcamalarının artırılması, daha fazla istihdam sağlanması, vergi düzenlemeleri ile asgari ücretin artırılması gibi başlıklar da yer alıyor. Moody's tarafından hazırlanan bir analizde, Biden'ın ekonomik planlarının, kamu harcamaları ile vergi düzenlemelerinde geniş kapsamlı değişiklikler öngördüğüne dikkati çekiliyor. Biden, ülkenin vergi kanununda ve kamu harcamalarında geniş kapsamlı değişiklikler önererek gelecek 10 yılda toplamda 4,1 trilyon dolar vergi artışının yanında 7,3 trilyon dolarlık ek kamu harcaması talep ediyor.

Trump'ın vergi indirimlerinin tersine çevrilmesi hedefleniyor

Donald Trump hükümetini vergi indirimlerinde varlıklı kişi ve şirketlere daha fazla fayda sağladığı gerekçesiyle eleştiren Biden, en yüksek gelire sahip kişilerden alınan vergi oranını yüzde 37'den yüzde 39,6'ya yükselterek Trump'ın uyguladığı bazı vergi indirimlerini tersine çevirmeyi hedefliyor.

Biden, kurumsal şirketlerin ödediği vergi oranını da yüzde 21'den yüzde 28'e çıkarmak istiyor.  Geliri yıllık 400 bin doların altında olanların ise vergi oranlarını yükseltmeyeceği sözünü veren Biden, 2009'dan bu yana saati 7,25 dolar olan asgari ücreti de 15 dolara çıkarmayı planlıyor.

Son Güncelleme: 12.11.2020 15:17:08
ETİKETLERbiden  abd