UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EDİRNE SAĞLIK MÜDÜRÜ YILDIRIM'DAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 70'lerde olduğunu söyledi. Yıldırım, "Hareketlilik demek coronavirüs demek" ifadesini kullandı.

EDİRNE SAĞLIK MÜDÜRÜ YILDIRIM'DAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, Covid-19 salgın hızının hareketlilikle bağlantılı olduğunu belirtti.

 

Yıldırım, Edirne İl Genel Meclisi'nin 2021 yılı mali bütçe görüşmelerine katılarak, kentteki sağlık çalışmaları ve yatırımlar hakkında sunum yaptı.

 

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Edirne'de de geniş önlemler alındığını ifade eden Yıldırım, il genelinde 40 filyasyon ekibi aracılığıyla çalışma yürütüldüğünü söyledi.

 

"HAREKETLİLİK DEMEK CORONAVİRÜS DEMEK"


Yıldırım, vaka sayısını kontrol altında tutmak ve hastalara en iyi tedaviyi sunmak için gerekli tüm önlemlerin alındığına dikkat çekerek, "Mart ve nisan ayıyla başlayan ilk dönemi iyi atlattık. Ancak o zaman hareketlilik oldukça azaltılmıştı. Şu anki dönemde normal hayatımız ve hareketlilik devam ediyor. Hareketlilik demek coronavirüs demek. İlk dönemi iyi atlattık ve Türkiye olarak güzel işler başardık. Ancak şu anki dönemimiz daha büyük bir önem arz ediyor. Bizde önlemlerimizi buna göre alıyoruz" diye konuştu.

 

Edirne genelinde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 70'lerde olduğunu belirten Yıldırım, "Sultan 1. Murat Devlet Hastanes'indeki sığınağı yoğun bakıma çevirdik. Bakanlığımızdan 10 yeni ventilatör aldık. ASELSAN yetkilileri kurulumlarını yaptı. İlk kez bir sığınakta böyle güzel bir yoğun bakım gördüklerini söylediler. İnşallah kullanmak zorunda kalmayız ama biz önlemlerimizi aldık" dedi.

Son Güncelleme: 10.11.2020 16:22:18