UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD'NİN YENİ BAŞKANI BIDEN'DEN ZAFER KONUŞMASI

ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ABD halkına seslendi. Joe Biden'in sahneye koşarak çıkması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan Biden ABD'nin en yaşlı başkanı unvanını aldı.

ABD'NİN YENİ BAŞKANI BIDEN'DEN ZAFER KONUŞMASI

ABD'nin seçilen yeni Başkanı Biden sahneye koşar adımlarla geldi. Biden'in açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

 

"Bu ulusun çocukları konuştu ve bize inandırıcı bir zafer verdiler. Bugüne kadar alınmış en yüksek oy oranı, 74 milyon oy ile seçildik. Dünyanın çeşitli bölgelerinde, bu ulusun şehirlerinde umudu verdiniz.

 

Ben insanları bölmeye değil birleştirmeye çalışacağım.

 

Ben aslında bu makama yeniden ABD'yi inşa etmek, orta sınıfı yeniden ayağa kaldırmak, birleştirici olmak için çalışacağım. Milyonlarca Amerikalı bu vizyona oy verdi.

 

"ABD YÖNÜNÜ YENİDEN ADALETE DOĞRU DÖNDÜ"


 

Sandıkta çalışmış tüm gönüllü arkadaşlarımız, tüm ulusun özel teşekkürlerini hak ediyorsunuz. Sizlere her şeyi borçluyum.

 

Afro-Amerika kökenli arkadaşlarımız da bizim arkamızda durdu.

 

"BİZ AMERİKA'YI TEMSİL ETMEYE ÇALIŞTIK"


Biz Amerika'yı temsil etmeye çalıştık. Kabinemizin de böyle olması gerekiyordu. Şimdi artık birbirimize bir şans tanıyalım. Muhalif duyguları bir tarafa koyma ve birbirimizi dinleme zamanı. Şu anda Amerika'yı iyileştirme zamanı.

 

Bu kampanya bitti ama Amerikalılar bize adil, makul, bilim yönünde ve umut odaklı olmak için oy verdi. Virüsü kontrol etmek için, bu ülkedeki sistematik ırkçılıkla mücadele etmek için oy verdi.

 

"ÖNEMLİ BİLİM İNSANLARI ATAYACAĞIM"


Öncelikle çalışmalarımız covid-19 ile mücadele ederek başlamalı. Bunu yapmadan ekonomimizi güçlendiremeyiz. Önemli bilim insanları atayacağım. 20 Ocak 2021'de göreve başlayacak arkadaşlarımızla, bilim tabanlı ve empati ile çalışmalarımıza başlayacağız.

 

Ben gururlu bir demokratım ama ben başkan olarak bu ülkeyi yöneteceğim. Bana oy vermemiş olanlar için de özveri ile çalışacağım. Demokrat ve Cumhuriyetçiler'in işbirliğine gidebileceğine inanıyorum. ABD halkının bize verdiği mesaj budur. ABD tarihine baktığımızda istikrarlı şekilde fırsatlar ülkesi olduğunu görüyoruz. Bir süre bunlar askıya alındı.

 

"BUNU YAPABİLECEĞİMİZİ BİLİYORUZ"


Barack Obama 12 yıl önce tarih yazdığında, "Evet yapabiliriz" dedi. Bunu yapabileceğimizi biliyoruz.

 

Sadece gücümüzün orantısıyla değil davranışlarımızla örnek bir ülke olacağız. ABD'yi tek bir kelime ile ifade edeceksek, olasılıklar derim. Hiç kimsenin geride bırakılmadığı, hiç bir zaman pes etmeyen ABD'ye yüzümüzü dönüyoruz.

 

Yeniden kanatlarımızı açıp havalanmak istiyoruz. Sizi yeniden kollarımızın arasına sarmak istiyoruz. Birleşmiş, güçlenmiş, iyileşmiş bir ulus olarak ABD'nin hiç bir zaman isteyip de yapamadığı bir şey olmadı.

 

Tanrı ABD'yi korusun. Tanrı çocuklarımızı korusun"


İKİNCİ KATOLİK BAŞKAN

 

Daha önce 1988 ve 2008'de de başkanlık yarışına giren fakat hüsrana uğrayan, Barack Obama'nın arkasında 8 yıl boyunca Başkan Yardımcılığı yapan Biden 1972'de Delawere'de senatörlük kazanarak başladığı siyasi kariyerini ABD'nin 46'ncı başkanı olarak taçlandırdı.

 

77 yaşındaki Biden, böylelikle ABD tarihindeki en yaşlı başkan olacak.

Son Güncelleme: 8.11.2020 08:04:20
ETİKETLERbiden