UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİRKAÇ KİLOMETRE KALDI...

İşgalci Dağlık Karabağ yönetiminin başkenti Hankendi'de hastane koridorları ölen Ermenistan askerlerinin cesetleriyle dolu, hastanelere sürekli yaralı askerler getiriliyor. Hankendi'ye açılan yoldaki Şuşa'yı Azerbaycan ordusu kuşatıyor, şehre mesafe birkaç kilometre. Uluslararası medya, savaşın sonucuna karar verme anının yaklaştığını bildiriyor.

BİRKAÇ  KİLOMETRE  KALDI...

Dağlık Karabağ savaşında kırk birinci güne girilirken, işgalci Ermenistan güçleri etrafındaki çember özellikle Şuşa kenti çevresinde gittikçe daralıyor.

Adım adım zafere ilerleyen Azerbaycan ordusu, bugün itibariyle 16 köyü daha işgalden kurtardı. Azerbaycan lideri İlham Aliyev, köylerin isimlerini Twitter hesabından duyurdu.

Buna göre, Fuzuli'nin Yukarı Veyselli, Yukarı Seyitahmetli, Gorgan, Üçüncü Mahmutlu, Gacar ve Divanalılar, Cebrail'in Yukarı Mezre ve Yanarhac, Gubadlı'nın Gezyan, Balasoltanlı ve Merdanlı, Zengilan'ın Beşdeli, Hocalı'nın Karabulak ve Moşhmaat, Hocavend'in Atagut ve Tsakuri köyleri Ermenistan birliklerinden temizlendi.

Böylece 27 Eylül'den bu yana dört şehir ve 200'ü aşkın kasaba ve köy kurtarılmış oldu. Neredeyse her gün toprak kaybeden Ermenistan tarafında ise büyük bir panik var.

Dağlık Karabağ'daki ormanlık alanda cepheye sürülen çocuk askerlerin papazlar tarafından kutsandığı görüntülerin yankısı bitmeden, yeni bir gelişme yaşandı.

Rus medyası, askeri eğitim alan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın eşi Anna Akapyon ve yanındaki birçok kadının cephe hattına gitmeye hazır olduğunu bildiriyor.

En şiddetli çatışmaların yaşandığı nokta ise, işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'ye giden yolun açılacağı Şuşa çevresi. Şuşa, Hankendi'yi Ermenistan'a bağlayan yol üzerinde bulunuyor.

Uluslararası toplum tarafından tanınmayan işgalci Dağlık Karabağ yönetimi ağır çatışmaları doğrularken, Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı bombardıman fotoğrafları servis ediyor.

Fotoğraflarda kritik kentin çevresinde patlamalar göze çarparken, BBC Azerbaycan askerlerinin Şuşa'ya çok yaklaştığını, artık birkaç kilometre kaldığını duyurdu.

Ermenistan medyası tarafından ekrana getirilen görüntülerde, Şuşa çevresindeki çatışmalarda yaralanan Ermeni askerlerin cephe hattının gerisine taşınması yer aldı.

Son Güncelleme: 7.11.2020 14:47:06
ETİKETLERermenistan azerbaycan