UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KATİLE İNDİRİM ÜSTÜNE İNDİRİM...

İstanbul'un Fatih ilçesinde eski eşi Ayşe Özlem Bağdemir'i canavarca öldüren Tuncay Tezcan'ın cezası belli oldu. Tezcan, "Kasten öldürmek" suçundan sabıkasız oluşu ve tahrik hükümleriyle indirim yapılarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Davaya müdahil olan Aile Bakanlığı, katile indirim yapılmamasını talep etmişti.

KATİLE İNDİRİM ÜSTÜNE İNDİRİM...

Fatih'te birlikte yaşadığı eski eşi Ayşe Özlem Bağdemir'i (45) ağzını bantladıktan sonra boğazını sıkarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Tuncay Tezcan, "Kasten öldürmek" suçundan sabıkasız oluşu ve tahrik hükümleriyle indirim yapılarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Tuncay Tezcan getirildi. Öldürülen Ayşe Özlem Bağdemir'in annesi Semra Bağdemir ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık ve maktülenin önceki tarihlerde evli oldukları ve boşandıklarını, aralarındaki görüşmeler sonrasında yeniden birlikte yaşamaya başladıklarını belirtti. Tanık beyanlarına göre taraflar arasında şiddetli geçimsizlik bulunduğunu, olay tarihinde çıkan tartışmada sanığın kadını öldürdüğü, sanığın da bunu kabul ettiği anlatılan mütalaada, sanığın tahrik hükümlerinden faydalanmak için bir takım iddialarda bulunmuşsa da bunların soyut iddia olarak kaldığı kaydedildi. Tanık ifadelerine göre sanığın kadının ailesinin evine dönmesi halinde zarar vereceğini söylediği de belirtilerek sanık Tezcan'ın "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

ŞİKAYETÇİ ANNE: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN

Maktülenin annesi şikayetçi Semra Bağdemir, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti.

15 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanığı "Kasten öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tahrik altında suçu işlediğine kanaat getiren heyet, sabıkasız oluşunu da dikkate alarak cezayı 15 yıl hapis cezasına indirdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddianameye göre, olay 24 Mayıs 2019'da saat 06.50 sıralarında meydana gelmişti. Maktülün oğlu sabah saatlerinde eve gelip yatak odasında annesini ağzı bantlı bir şekilde hareketsiz yatarken gördüğü, bu esnada babasının evden çıktığını ve annesini öldürmüş olabileceği yönünde polise ihbarda bulunduğu belirtiliyordu. Maktülenin boyun bölgesinden ağız bölgesine kadar sarılı olan kumaş ve üzerine yapışık vaziyette olan koli bantlarının ve yatağının başucunda da "Bunu siz istediniz" şeklinde el yazısıyla yazılmış not bulunduğu belirlenmişti. Sanık Tuncay Tezcan'ın ifadesinde, eşiyle 1993 yılında evlendiklerini, 2011'de boşandıklarını, 2015'te tekrar bir araya geldiklerini, karısının kendisini aldatması nedeniyle ayrıldığını, 2017'de çocuklarının ısrarıyla tekrar bir araya geldiklerini, çevresinin eşiyle yaşaması nedeniyle sürekli huzursuzluk verdiklerini, olay günü çok sayıda ilaç içtiğini, notu bu nedenle yazdığını, ilacın da etkisiyle maktülenin bağırmasını önlemek amacıyla hobi malzemesi olarak kullandığı bantla ağzını bantladığını, niyetinin eşini öldürmek olmadığını, niyetinin intihar etmek olduğunu söylediği yer almıştı. Polis tarafından mezarlıkta yakalanan sanık Tuncay Tezcan, çıkarıldığı mahkemece 27 Mayıs 2019'da tutuklanmıştı. Hakkında "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürme" ve "Kasten öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis istemiyle dava açılan sanık Tezcan duruşmadaki savunmasında da eşinin kendisini aldattığını iddia ederek, "Eşimi herkesten çok seviyordum. Benim zaafımı kullandı. Gittiği zaman gelmiyordu. Yaptığı işlerle beni tahrik etti. Öldürmek istemedim. İlaçlar yüzünden sarhoş gibi olmuştum. Olanları hiçbir şekilde hatırlamıyorum" demişti.

Son Güncelleme: 5.11.2020 09:38:34
ETİKETLERuçankuştv  katil  indirim