UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL’DA MESAİYE CORONA AYARI!

İstanbul Valisi Yerlikaya, Türkiye’de Kovid-19 vakalarının yüzde 40’ının bulunduğu kentte salgına karşı yeni önlemleri açıkladı.

İSTANBUL’DA MESAİYE  CORONA AYARI!

Dün yapılan İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısı’nda Kovid-19 ile mücadeleye yönelik çalışmalar, sanayi sektöründe çalışanlar için erken mesai düzenlemesi ve kamuda esnek çalışma yöntemleri değerlendirildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tedbirleri kamuoyuyla paylaştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye genelinde uygulanacak bazı yeni önlemleri açıkladığını, İçişleri Bakanlığı’nın da konuyla ilgili genelge yayımladığını hatırlatan Yerlikaya’nın duyurduğu tedbirler şöyle:

“- Bazı iş yerlerimizin çalışma saatleri 22.00’de sona erecek.

- Kamu hizmetlerini aksatmayacak, salgının etkilerini azaltacak biçimde bugünden (dün)  itibaren, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda dönüşümlü ve uzaktan çalışma  yöntemlerinin kapsamını genişletildi.

- 60 yaş ve üstü çalışanlar (idareci pozisyonda olanlar hariç), hamileler, kronik rahatsızlığı bulunanlar, 10 yaş e altı çocuğu olan kadın personel idari izinli sayılarak evden çalışacak.

- Diğer personelimiz ise haftalık olarak dönüşümlü çalışacak.

- Sanayi kesiminde çalışanları 9 Kasım Pazartesi’den itibaren sabah saat 07.00’de mesaiye başlayacak.

5.3 milyon çalışan

Yerlikaya, işçi ve işveren sendikalarıyla istişarelerde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Tüm sektörlerde 5 milyon 300 bin çalışanımız var. Bunun yüzde 93.3’ü özel sektörde çalıyor. Sanayi kesiminde çalışan sayısıda 1 milyon 200 bin. Salgınla mücadelede İstanbul için olmazsa olmaz, özel sektörde  de kademeli ve esnek mesai uygulamasıdır. 22 Ağustos’tan itibaren, 2 milyon 289 bin denetim yaptık. Ancak, bireysel olarak, önlemlere uymada sorunumuz var.

Artık kendimize gelmeliyiz. Birinin bizi, iş yerimizi, denetlemesine ihtiyaç duymadan, kendimiz, tehlikenin farkına varmalı ve tedbirlere harfiyen uymalıyız. Salgına yeni kurbanlar vermek  istemiyoruz. Kısıtlanmış günlere yeniden dönmek, hiç istemiyoruz. Henüz salgın  bitmedi. Kontrolü elden bırakmamalıyız. Bu süreçte maske, su kadar gerekli. Mesafe, ekmek kadar vazgeçilmez. Temizlik, virüse karşı en büyük silahımız.”

Son Güncelleme: 5.11.2020 09:02:26
ETİKETLERcorona  coronavirüs  istanbul