UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇİFTE MUCİZENİN SIRRI...

Türkiye depremin vurduğu İzmir'de Elif ve Ayda'dan peş peşe gelen güzel haberlerle mutluluk gözyaşları dökerken, uzmanlar başta Elif ve Ayda olmak üzere depremden sağ kurtulan çocukların hayatta kalmalarının sırrını açıkladı.

ÇİFTE MUCİZENİN SIRRI...

İki küçük çocuğun da enkaz altında uzun süre kalmalarına rağmen nasıl dayandıkları merak edilen sorulardan biri oldu.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nalan Karabayır şöyle konuştu: “Erişkinler 3 haftadan fazla aç kalabilecekken, çocuklarda bu süre en fazla bir haftadır.

Susuzluğa dayanma süresi ise 3-4 gündür. Elif ve Ayda’nın güneş ışığının girmediği bir ortamda, hareketsiz kalmaları nedeniyle bu sürenin uzamasını sağlamış olması olasıdır.”

Prof. Dr. Bengi Semerci, deprem bölgesinde olan ya da deprem haberlerine çok maruz kalan çocuklarda da sorunlar çıkabileceğine dikkat çekerken bu noktada aileleri şu önerilerde bulundu;

Konuşmaktan önce dinlemek gerekir. O nedenle onlarla zaman geçirin. Çocukların sorularını sormaları için zaman ve ortam yaratın. Çocukları, hazır olana kadar konuşmaya zorlamayın. Ama konuşmak istediklerinde üstün körü geçmeyin. Dikkatiniz verin.

Çocukların kendilerini ifade etmenin yollarını bulmalarına yardımcı olun. Bazı çocuklar düşünceleri, duyguları ya da korkuları hakkında konuşamayabilir. Resim çizmek oynamak ya da güncel olaylarla doğrudan ya da dolaylı olarak hikaye ya da şiir yazmak konusunda daha rahat olabilirler.

Kendi endişeleriniz nedeniyle çocuklarla deprem konusunda çok fazla da konuşmayın, devamlı gündemde tutmayın. Günlük aktivitelerini düzenli sürdürmelerini sağlayın. Okul, spor, etkinlik, arkadaşla eğlence gibi.

Son Güncelleme: 4.11.2020 08:48:14
ETİKETLERelif  ayda  izmir