UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA HİÇ UMULMADIK BİR HASTALIĞA NEDEN OLUYOR

Türkiye’de korona virüs salgınının etkisiyle uzaktan çalışma modeli yaygınlaştı. Bu yeni çalışma modeliyle birlikte hemoroid rahatsızlığında artışa neden olduğu belirtiliyor.

CORONA HİÇ UMULMADIK BİR HASTALIĞA NEDEN OLUYOR

Türkiye’de korona virüs salgını hiç umulmayan bir hastalığı tetikledi. Türkiye genelinde sıkça görülen hemoroid hastalığının rahatsızlığının evden çalışmanın yaygınlaştığı bu dönemde katlandığı belirtiliyor.

 

Evlerde, ofislere göre çok daha hareketsiz kalındığının altı çizilirken, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cengiz Aşcı, hemoroid rahatsızlığından korunma yolları ve tedavi yöntemi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

“EVDE HAREKETSİZ KALMAK HEMOROİDİ TETİKLİYOR”

 

Hemoroid rahatsızlığının rektum ve anüsün en alt kısmında, anal kanalın sonunda bulunan genişlemiş damarlardan kaynaklandığını belirten Op. Dr. Cengiz Aşcı, “Pandemi ile birlikte evden çalışma modeline geçilmesiyle hemoroid rahatsızlığına dair şikayetler daha fazla görülmeye başlandı. Çok uzun süre pozisyon değiştirmeden ayakta duran ya da oturan kişiler risk altında. Hareket etmeden saatlerce çalışmak hemoroid rahatsızlığına yakalanma olasılığını arttırıyor” dedi.

 

Son Güncelleme: 2.11.2020 21:09:31
ETİKETLERcorona