UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FAHRETTİN KOCA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Dünyası Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı'na gündeme dair açıklamalar yaptı.

FAHRETTİN KOCA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bu yılki kurultayımızın ana temasını Sağlık İş Birliği ve Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu toplantıları oluşturmaktadır. Akşam ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Aziz Sancar Hizmet Bilim ve Teşvik Ödülleri Töreni'ni gerçekleştireceğiz.

Zaman zaman, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısında artışlar görüldü. Ama bu artış, pandeminin hiçbir döneminde kontrolümüz dışına çıkmadı.

Sağlık çalışanlarımızın fedakar çalışmalarını bir nebze olsun taçlandırmak adına, 2021 yılının dünya genelinde 'Sağlık Çalışanları Yılı' olmasına ilişkin teklifimizi diplomatik kanallardan Dünya Sağlık Örgütü'ne de ilettik. Bu teklifimizin kasım ayında gerçekleştirilecek Dünya Sağlık Asamblesinde kabul edilmesini temenni ediyorum.

Ülkemizde kullandığımız gibi başta dost ve kardeş ülkeler olmak üzere 150'den fazla ülkeye destek sağlayarak dostluk ve kardeşliğin en güzel örneğini gösterdik. İnsani ve sağlık acil durumlarına hazırlık durumlarında faaliyet gösterecek olan DSÖ İstanbul ofisinin açılışını gerçekleştirdik.

Son Güncelleme: 30.10.2020 11:34:08