UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KUZEY KIBRIS'IN YERLİ OTOMOBİLİ TESTE ÇIKTI

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yerli otomobil Günsel'in test sürüşünü yaptı. Tek şarjla 350 kilometre yol kat edebilen Günsel B9, toplamda 10 bin 936 parçanın bir araya gelmesiyle üretildi.

KUZEY KIBRIS'IN YERLİ OTOMOBİLİ TESTE ÇIKTI

Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde Türk mühendis ve tasarımcıların 10 yıllık çalışma ve 1.2 milyon saat emekle geliştirdiği, Kuzey Kıbrıs'ın ilk yerli otomobili Günsel'in ilk modeli B9'un test sürüşünü Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gerçekleştirdi.

TAMAMEN ELEKTRONİK

Yüzde 100 elektrikli aracın test sürüşünde Tatar'a, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel eşlik etti.

Test sürüşünün ardından açıklamalarda bulunan Tatar, bu başarıya imza atan Günsel Ailesi’ni tebrik etti. Tatar yerli otomobil Günsel' in ülke tanıtımına, ekonomisine, ihracatına, istihdamına ve kalkınmasına büyük bir katkı yapacağını söyledi.

“Ülkem adına mutlu ve sevinçliyim” ifadesini kullanan Tatar, gerekli test süreçlerinin ardından Gürsel'i yollarda görmenin mutluluğunu yaşayacaklarını belirtti. Tatar, şunları kaydetti:

"Dünya artık değişmekte. Havayı, emisyonu ve çevreyi korumak gerekiyor. GÜNSEL piyasaya çıktığı zaman bu özellikleriyle dünyada ilkler arasında yer alacak. Hem yerli üretim hem de konforu bakımından ilgi göreceğine inanıyorum."

Son Güncelleme: 29.10.2020 17:05:18
ETİKETLERkıbrıs yerli otomobil