UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FRANSA'DA KİLİSE YAKININDA BIÇAKLI SALDIRI!

Fransa’nın Nice kentinde bir kilisenin yakınlarında bıçaklı bir saldırı düzenlendi. Biri boğazı kesilerek katledilen bir kadın olmak üzere saldırıda üç kişi yaşamını yitirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, saldırı sonrasında bakanlarını kriz değerlendirmesi için toplama kararı aldı. Macron, daha sonra Nice'e giderek incelemelerde bulunacak.

FRANSA'DA KİLİSE YAKININDA BIÇAKLI SALDIRI!

Fransa'nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda biri başı kesilen bir kadın olmak üzere üç kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Reuters'a konuşan polis kaynakları, saldırıda 'bir kadının başının kesildiğini' söyledi. Fransız aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen de aynı bilgiyi paylaştı. Saldırıda toplam üç kişi yaşamını yitirdi.

Bir polis yetkilisi, polis tarafından yakalanmaya çalışılırken yaralanan saldırganın yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Notre Dame Kilisesi'nin içinde veya yakınında bıçaklı bir saldırı düzenlendiğini belirterek, polisin saldırganı yakaladığını bildirdi. Estrosi, eylemin bir terör saldırısı olduğunu ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANI: SALDIRGAN TEKBİR GETİRDİ

BBC Türkçe'nin aktarımına göre Estrosi, gazetecilere açıklamasında 'polis müdahalesinde yaralanan şüphelinin 'Allahü Ekber' diye bağırdığını' söyledi.

Alpes-Maritimes bölgesi milletvekili Eric Ciotti de, saldırının 'terör saldırısı olarak değerlendirildiğini' söyledi.

Son Güncelleme: 29.10.2020 13:08:21
ETİKETLERfransa  saldırı  bıçak