UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DAEŞ’İN İNFAZCISI ANKARA’DA YAKALANDI

Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım törenlerinde eylem yapabileceği değerlendirilen terör örgütü DAEŞ üyesi yedi kişi, iki ayrı operasyonda gözaltına alındı.

DAEŞ’İN İNFAZCISI  ANKARA’DA YAKALANDI

Gözaltına alınanlardan birinin “infazcı” olduğu, ikisinin ise çatışmalara katıldığı tespit edildi. Kocaeli ve Sakarya’da da 7 kişi gözaltına alındı. Terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü törenleri sırasında terör örgütü DAEŞ’in eylem yapabileceğine yönelik istihbari bilgiler değerlendirildi.

7 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, DAEŞ üyesi olarak çatışma bölgelerinde aktif faaliyet gösteren ve Türkiye’de bulundukları bilgisine ulaşılan iki ayrı grup tespit etti. Düzenlenen eş zamanlı iki operasyonda yedi şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden M.B.H.A’nın terör örgütünde “infazcı” olarak yer aldığı, A.B.H.C. ve B.C.Ş.’nin ise silahlı militan olarak çatışmalara katıldığı tespit edildi. Kocaeli ve Sakarya’da da beşi yabancı uyruklu ikisi Türk olmak üzere yedi kişi gözaltına alındı.

Ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman, uyuşturucu hap ve dijital materyal ele geçirildi. Sakarya’nın Hendek ilçesine bağlı Başpınar Mahallesinde bulunan bir eve yapılan baskında da Suriye uyruklu bir kişi gözaltına alındı.

 

Son Güncelleme: 28.10.2020 08:47:40
ETİKETLERdaeş