UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ESKİ SAĞLIK BAKANI OSMAN DURMUŞ'A VEDA

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi. 57'inci Hükümet'te Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Osman Durmuş, evli ve 3 çocuk babasıydı.

ESKİ SAĞLIK BAKANI OSMAN DURMUŞ'A VEDA

Törene Durmuş'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, eski Sağlık Bakanlarından Recep Akdağ, çok sayıda yeni ve eski milletvekili katıldı.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Durmuş'un cenazesi, bugün Ahmet Efendi Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

OSMAN DURMUŞ KİMDİR?

Osman Durmuş, 5 Ağustos 1947’de Çankırı’da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Elif’tir.

Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Aynı fakültenin Anatomi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi yaptı. Ankara Hastanesinde Genel Cerrahi İhtisası’nı tamamladı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1990’da doçent, 2003’te profesör oldu. Türkiye Üniversite Öğretim Elemanları Sendikası’nın Kurucusu oldu ve Başkanlık görevinde bulundu. Ulusal ve uluslararası yayınlarda 60 kadar makalesi yer aldı.

21. Dönem Kırıkkale Milletvekili. 57. Hükümet’te Sağlık Bakanlığı görevini yürüttü.

Son Güncelleme: 27.10.2020 14:43:37
ETİKETLERosman durmuş