UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TOPLU TAŞIMADA YOĞUNLUK DİKKAT ÇEKTİ!

İstanbul’da artan vaka sayıları ve tüm uyarılara rağmen toplu taşımalarda manzara yine değişmedi. Esenyurt’ta minibüsler tıklım tıklım yolcu taşırken, buna bide maske takmayan minibüs şoförleri de eklendi. Vatandaşların “Coronabüs” diye adlandırdığı minibüsler virüse davetiye çıkardı.

TOPLU TAŞIMADA YOĞUNLUK DİKKAT ÇEKTİ!

İstanbul'da hızla artan corona virüs vaka sayıları ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyarılarına rağmen toplu taşımada yine aynı görüntüler oluştu.


SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI


 Maske takmayan minibüs şoförleri ile sosyal mesafeyi hiçe sayan yolcular corona virüse davet çıkardı. Esenyurt minibüs hattında çekilen görüntülerde sınırlı sayıda yolcu alması gereken minibüsler tıklım tıklım görüntülendi. 


MASKESİZ ŞOFÖRLER


Buna bide maskeyi hiç takmayan ya da çenesinin altında taşıyan dolmuş şoförleri eklenince korona virüse adeta davetiye çıkarıldı. Yoğunluk sebebiyle minibüsler içinde zaman zaman yaşanan tartışma yaşandığı görüldü. Bu tartışmalardan biri de kameralara da yansıdı.


"DOLMUŞTA SİGARA İÇİYORLAR"


Vatandaşlar ise denetleme olmadığından dert yanarak, zorunluluktan binmek zorunda kalıyoruz diye kendilerini savundu. Minibüsten inen bir vatandaş ise, ”Bazı minibüsler kurallara uyarken, bazıları hiç uymuyor. Virüse bildiğin yer yok. Maske var ama sosyal mesafeye hiç uyulmuyor. Vatandaşlarımızda çok duyarsız. Bir yerde uygulama olsa cep telefonuyla haber veriyorlar o yolu kullanma diyorlar. Dezenfekte koymuşlar dolmuşlara ama içinde su var. Şoför dolmuşta sigara içiyor maske bile takmıyor” dedi.


Son Güncelleme: 27.10.2020 10:03:52