UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AMANOS DAĞLARI'NDA PKK TERÖR ÖRGÜTÜ KALMAMIŞTIR."

Hatay Valisi Rahmi Doğan, meydana gelen terör saldırısının ardından yaptığı yeni açıklamada, "Bugün itibarıyla Amanos Dağları'nda PKK terör örgütü kalmamıştır." ifadelerini kullandı.

AMANOS DAĞLARI'NDA PKK TERÖR ÖRGÜTÜ KALMAMIŞTIR."

Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın açıklamalarından satır başları:

18 Ekim tarihinde güvenlik birimlerimiz tarafından yapılan operasyonlarda 4 terörist etkisiz hale getirilmiş, 19 ekim'de bir terörist ölü, bir terörist sağ ele geçirilmişti. Sağ olarak yakalamış olduğumuz terörist, HDP Muş milletvekilinin oğlu Yoldaş Selim Çelik, bugün itibariyle tutuklanmıştır. İstihbarat birimlerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde, 4 kişilik grubun iki parti halinde paramotor diye tabir edilen bir aletle amanos dağına indiklerini tespit ettik.

Güvenlik birimlerimizce 19 Ekim'deki operasyonda bir terörist öldürülmüş, biri sağ ele geçirilmişti, bugün itibariyle diğer gruptan iki teröristin yeri tespit edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Hava Kuvvetleri unsurunca sabah saatlerinde teröristlerin bulunduğu noktalar sabah saatlerinde vuruldu. Bugün İskenderun'a inen bu iki terörist, Amanoslar'da sıkıştırılınca kaçmayı tercih eden teröristlerdir. İlk etapta Payas'ta bir temas sağlandı, daha sonra İskenderun'da bir terörist imha edildi ve kendisini de o esnada patlattı, ikinci terörist yine güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda etkisiz hale getirildi. Bugün İtibariyle Amanos Dağlarında PKK Terör Örgüt İmha Edilmiştir. Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum.

Herhangi bir can kaybımız olmadan operasyonu sevk ve idare ettiler, bir kaç hafif yaralımız var. Bunların herhangi bir hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

 

Son Güncelleme: 26.10.2020 23:44:17
ETİKETLERhatay valisi  rahmi doğan