UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL'DA ŞOKE EDEN GÖRÜNTÜ!

Ülke genelindeki toplam koronavirüs vakalarının yüzde 40’ının çıktığı İstanbul’da yeme-içme mekânlarındaki sosyal mesafe ve maske kuralı rafa kalkmış durumda. Özellikle gençlerin yoğun olarak tercih ettiği mekânlarda, adeta ağız ağıza oturulması endişe yaratıyor.

İSTANBUL'DA ŞOKE  EDEN GÖRÜNTÜ!

Kovid-19 vakalarının en çok görüldüğü şehir olan İstanbul’daki tablo uzmanları endişelendirirken, hastanelerdeki doluluk oranları da her geçen gün artıyor. HES uygulamasındaki yoğunluk haritası gün geçtikçe kızaran kentte, bazı kapalı mekanlarda dahi maskeler çıkarılıyor.

Özellikle yeme, içme mekanları açısından şehrin en hareketli bölgeleri sayılan, Beşiktaş, Nişantaşı, Şişli ve Beyoğlu’nda birçok kişi salgına meydan okurcasına sosyal mesafe ve maske kuralını hiçe sayarken, hastalığa da davetiye çıkartıyor.

Milliyet'in haberine göre; İlk durağımız pandemi öncesi günde 1 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği Beşiktaş olurken, ‘yeni normal’ adı verilen sürecin başındaki korunma tedbirleri ve özenin ortadan kalktığını gördük.

Mekanlardaki masa ve oturma düzenleri pandemi öncesi dönemden farksız hale gelirken, benzer tablonun Şişli, Nişantaşı, Beyoğlu hattında da oluştuğunu tespit ettik.

Özellikle akşam iş çıkış saatlerinde mekanları doldurmaya başlayanlar, kapalı alanlarda daha temkinli otururken, açık havayı tercih edenler ise adeta yapışık halde koyu sohbete dalmıştı.

Beyoğlu’nun ara sokaklarında yer alan kafelerde de mesafe kuralına uyulmazken, en vahim tabloya ise megakentin merkezi sayılan Mecidiyeköy’de rastladık.

Kafe ve kahvehane tarzı işletmelerin kaldırımlara koydukları masaları dolduranlar, sosyal mesafe ve maske kuralını hiçe saymıştı. Bu kafelerde çalışanlar ve bölgedeki esnafın da maskesiz hizmet verdiğine şahit olduk.

İstanbul’da virüs yayılımı açısından gözden kaçan bir diğer ayrıntı ise akşam iş çıkış saatinde meydan ve trafik ışıklarının bulunduğu kaldırımlarda oluşan yaya kalabalığı.

Son Güncelleme: 24.10.2020 08:50:53
ETİKETLERcorona  coronavirüs