UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan yüz yüze eğitim ile ilgili olarak, "Ortaokullarda 5'inci sınıflarda, liselerde 9'uncu sınıflarda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz." açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN  ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen sayın Ersin Tatar'ı şahsım milletim adına tebrik ediyorum. Kıbrıs Türklerinin verdiği kararı Türkiye ile ortak gelecek kurma hedefinin nişanesi olarak görüyoruz. Türkiye Kıbrıs Türkiye'nin yanında olmayı sürdürecektir.

KARADENİZ'DE YENİ GAZ KEŞFİ

Fatih gemimizin Tuna-1 kuyusundaki sondajlarında çalışmalarını tamamladı. Fatih Sakarya gaz sahasındaki Türk Ali 1 kuyusunda sondajlara başlayacak. Bir asrı aşkın süredir hidrokarbon kaynaklarına arayışını sürdüren Türkiye nihayet sonuç elde edebilmiştir.  Bir diğer güzel haberi Karadeniz'deki Sakarya Gaz sahasında aldık. Buradan da verimli keşif haberleri alacağımızı işarettir. Türkiye nihayet kayda değer  bir netice elde edebilmiştir. Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın her metreküpü bu milletin refahı, huzuru ve geleceği için kullanılacaktır. Milletimiz bu hizmete daha hesaplı ulaşacaktır.

İbn-i Haldun'un meşhur bir lafı 'Coğrafya kaderdir'. Ülkemizi düşününce bu tespitin derin manasını daha iyi görebiliyoruz. Türkiye bir yanı Avrupa'ya bir yanı Asya'ya bir yanı Afrika'ya uzanan kıtaları birbirinden ayıran Akdeniz ve Karadeniz gibi iki kadim coğrafyayı birbirine bağlayan tam merkezde yer alıyor. Bu topraklar insanlığın bilinen en eski medeniyetine ev sahipliği yapıyor. Tarihin en eski anlaşmaları, kütüphaneleri, ticaret yolları hep bizim ülkemizin sınırları içindedir. Türkiye istikrarı ve gücüyle huzur, güven ve refah adası olarak hedeflerine yürümeyi sürdürüyor. Ekonomik tuzaklardan, darbe girişimlerine her türlü yöntem uygulandı. Her türlü oyunu bozmayı başardık.  Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe dahil olduğu hususlar doğal olarak genişlemektedir. Gerektiğinde canımız pahasına sahip çıktığımız bu coğrafyadan bizi tasfiye etme hayallerinden vazgeçmeyenlere daha çok kabuslar yaşatacağız"

Doğu Akdeniz'de haklarımızın gasp edilmesine boyun eğmedik eğmeyeceğiz..

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine tüm kalbimizle ve imkanlarımızla destek verdik, vereceğiz. Azerbaycan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Coğrafyanın bize yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmadık, kaçmayacağız.

Bu coğrafyadan bizi tasfiye etme hayallerinden vazgeçmeyenlere daha çok kabuslar yaşatacağız. Devletimize, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza uzatılan her eli kıracağız.

Ülkemizi 2023 hedeflerine güçlü bir Türkiye bırakacağız.

Çok güçlü gözüken nice devletin virüs ve terör ile kökünden sarsıldığını gördük. Demokrasi hak ve adalet ile başka ülkeleri yerden yere vuran ülkeler hızla ırkçılık bataklığına saplanıyor. Ülkemiz krizlerden olumlu yönden ayrıştığını vicdan sahibi herkes kabul ediyor.

DARBE İMASI TARTIŞMALARI

Karşılarında geçmişte iki lafla sindirdikleri Türkiye'nin olmadığını gördükçe öfkeleniyorlar. Dışarıdan yapabildikleri her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Biz ülkemizde darbeler ve vesayet döneminin bittiğini söyledikçe bazıları heyecanlarla cevap veriyorlar.

Artık bu ülkede kimsenin vesayeti milli iradenin üzerine çıkarmaya demokrasiyi tankların altında çiğnetmeye gücü yetmeyecektir. Tek ümitleri dışarıdan gelecek destektir. Destek bekledikleri yerler artık kendi canlarının derdine düşmüştür bunu böyle bilsinler bekledikleri somut desteği artık bulamazlar.

Halkımızın 2023 seçimlerinde en güzel değerlendirmeyi yapacağına inanıyorum. Milletimiz bizi anladı, 'durmak yok yola devam' diyerek önümüzü açtı. Bir sonraki safhada 2053 vizyonu ile milletimizin karşısında olacağız. Yapısal reformlar daha büyük hamlelerin temeliydi. 2053 vizyonunun esasını oluşturacak büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına yeni başlıyoruz

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada bulunduğu mekanlar ve etkinlikleri denetimler etkin şekilde sürdürülecek, temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı şekilde yapılacak.

Yerli aşı çalışmalarında, iki hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşılacağı görülüyor. Dünyadaki aşıların Türkiye'de uygulanabilirliği de önemli gelişmeler. Hedefimiz, önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir.

Ortaokullarda 5'inci sınıflarda, liselerde 9'uncu sınıflarda yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz.

'Biz bize Yeteriz' kampanyasında toplanan 2 milyar 80 milyon liralık kaynağı hane başı 1000 lira olarak ihtiyaç sahiplerine dağıttık.

ÜNİVERSİTELİLERE MÜJDE

Üniversiteliler bir müjde veriyorum. Lisans seviyesindeki öğrencilerimiz kısa adı STAR olan Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nı başlatıyoruz. Lisans eğitiminin her seviyesindeki 1000 gencimiz, TÜBİTAK Enstitülerinde ya da TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev almak suretiyle bu programdan yararlanabilecek.

Son Güncelleme: 20.10.2020 20:29:24
ETİKETLERCUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN