UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İPİN UCU KAÇTI! KORONAVİRÜS SALGININDA HAVLU ATTILAR

Salgının dünyaya yayıldığı Çin, koronavirüs sıralamasında ellinci sıraya kadar geriledi ve dünyayı şaşkına çeviren açıklamasını bugün yaptı. Yeniden merkez üssü haline gelen Avrupa'da ise korkulan oluyor.

İPİN UCU KAÇTI! KORONAVİRÜS SALGININDA HAVLU ATTILAR

Yeryüzünde 40 milyonu aşkın insana bulaşan ve 1 milyon 113 bin can alan koronavirüs salgınında dünya çapında kontrol kaybediliyor.

8 milyon 154 bin teşhisin konulduğu ABD'de seçimlere iki hafta kala birçok eyalette rekor günlük vaka kayıtlara geçerken, ülke çapında yalnızca bir haftalık artış yüzde 30'u geçti.

ABD'de can kaybının bugün 220 bini aşması bekleniyor, salgın koronavirüse yakalanıp iyileşen Başkan Donald Trump'ın seçimlerdeki en büyük kabusu haline gelmiş durumda.

Beyaz Saray’ın Covid-19 danışmanı Dr. Anthony Fauci, Trump’ın virüs kapmasını hiç şaşırtıcı bulmadığını söyledi. Fauci, "Kalabalıkların arasına karıştığını gördüğümde hasta olacağından kaygılanıyordum, kimseyle arasında mesafe yoktu ve hiç kimse maske takmıyordu" dedi.

Salgının dünyaya yayıldığı Çin, koronavirüs sıralamasında ellinci sıraya kadar geriledi ve dünyayı şaşkına çeviren açıklamasını bugün yaptı.

Çin, Covid-19 salgını sonrası ekonomisi düze çıkan ilk büyük ülke oldu. Resmi verilere göre, ekonomi Temmuz ve Eylül aylarında yüzde 4.9 büyüdü. Çin ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 6.8 küçülmüştü.

Salgının yeni merkez üssü haline gelen Avrupa kıtasında ölümler 250 bini aşarken, yaz mevsiminin ardından birçok ülke yeniden kabus günlerine dönüyor.

Reuters haber ajansı, halihazırda dünya genelinde ortaya çıkan her 100 Covid-19 vakasının 34'üne Avrupa'da rastlandığını bildiriyor. Yaşlı kıtada her gün neredeyse 150 bin yeni vaka tespit ediliyor.

Günlük vakaların 10 binin üstünde seyrettiği İtalya'da, Başbakan Conte beklenen açıklamasını "Zaman kaybedemeyiz. Ekonomiyi ciddi şekilde tehlikeyi atabilecek genel bir karantinadan kaçınmak için önlemler almalıyız" diyerek yaptı.

İtalya'da bar, kafe ve dondurma dükkanlarına kısıtlamalar getirilirken, belediye başkanlarına koronavirüsle mücadele için yeni yetkiler tanındı. Belediye başkanlarının akşam saat 9’dan sonra sokağa çıkma ilan etme yetkileri de var.

Ülkede yerel fuar, kermes gibi etkinlikler, amatör spor karşılaşmaları yasaklanırken, havuz ve spor salonlarının önceden belirlenen kurallara uymaları için bir hafta süre verildi.

Günlük neredeyse 30 bin testin pozitif sonuç verdiği Fransa'da, başkent Paris ve diğer şehirlerdeki gece sokağa çıkma yasağı hafta sonu başladı.

Testlerin pozitif çıkma oranının yüzde 13,2'ye çıktığı Fransa'da, Cumartesi günü tespit edilen 32 bin 427 vaka Avrupa'da şimdiye kadar kaydedilen en yüksek rakam oldu.

Günlük vaka sayısının 15 binin altına düşmediği İngiltere'de birçok şehirde alarm düzeyi 'çok yüksek tehdit' seviyesine çıkarıldı. 'Çok yüksek tehdit' seviyesi, barlar ve pubların tamamen kapatılmasını, iç mekanlarda sosyal buluşmaların ise tamamen yasaklanmasını öngörüyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, başkent Londra'da her 10 günde bir vaka sayısının ikiye katlandığını açıkladı. Günlük can kayıpları ilk kez Haziran ayından bu yana 150'yi buldu.

Günlük vakalar Belçika'da 10 bin, Almanya'da 7 binin üzerine çıkarken, Slovenya Sağlık Bakanlığı koronavirüs enfeksiyon zincirlerinin artık takip edilmeyeceğini duyurdu.

İpin ucunun kaçırıldığını resmen ilan eden Slovenya Sağlık Bakanlığı, vakaların çok hızlı bir şekilde artması nedeniyle testi pozitif çıkan kişilerin irtibat halinde olduğu kişilerin tespit edilmesinin artık mümkün olmadığını açıkladı.

2 milyon nüfuslu Avrupa ülkesinde, vakalarda kaydedilen patlama sonrası bugünden itibaren bir ay boyunca ülke genelinde 'salgın durumu' ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ciddi şekilde gündemde.

Çekya'da koronavirüs önlemlerini protesto edenler hafta sonu polisle çatıştı, başkent Prag'daki Eski Şehir Meydanı savaş alanına döndü.

Oxford Üniversitesi, dünyayı krize sokan koronavirüse ilişkin ilk bulguları paylaştı. Açıklamaya göre taburcu olan hastaların büyük bölümü hala nefessiz kalma, yorgunluk ve depresyon semptomlarını virüs bulaştıktan iki-üç ay sonra da yaşıyor.

Açıklamada bilim insanlarının birden fazla organda anomaliler tespit ettiği ve uzun süren inflamasyonun (iltihap) koronavirüsten kurtulan hastalar için bir unsur olduğuna inanıldığı belirtildi.

Son Güncelleme: 19.10.2020 13:59:14
ETİKETLERuçankuştv