UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FATİH SONDAJ GEMİSİNDE...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yeni doğal gaz rezervini açıklamak için Fatih sondaj gemisine ulaştı. Erdoğan burada incelemelerde bulunuyor. Erdoğan, dakikalar sonra milyonların merakla beklediği tarihi açıklamasını yapacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FATİH SONDAJ GEMİSİNDE...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta bulunan Fatih Sondaj Gemisi'nde incelemelerde bulunmak üzere yola çıktı. Başkan Erdoğan öğlen saatlerinde Kısıklı'daki konutundan çıkarak evinin yakınındaki helikopter pistine geldi. Erdoğan buradan helikoptere binerek hareket etti.

Başkan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da helikopterle Zonguldak'a gitti.

Erdoğan'ı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan karşıladı.

ERDOĞAN FATİH SONDAJ GEMİSİNDE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan ayrıldıktan bir saat sonra Zonguldak'a ulaştı. Erdoğan, Fatih sondaj gemisine indi. Başkan burada incelemelerde bulunuyor. Dakikalar sonra ise tarihi açıklamasını yapacak.

GRUP TOPLANTISINDA DUYURMUŞTU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba günü TBMM'de grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Ülkemizin sondaj filosuna kattığı son gemi olan Kanuni, bakım çalışmalarının bitmesinin ardından Karadeniz'deki görevi için yola çıktı. Önce İstanbul'a ardından da Zonguldak'a uğrayarak belirlenen sondaj sahasına ulaşacak. Kanuni'nin faaliyetlerinden de inşallah müjdeli haberler bekliyoruz. Fatih sondaj gemimiz keşfettiği 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi haberi milletimizi adeta sevince boğulmuştur. Bu gemimizin halen süren sondaj çalışmalarından da yeni müjdeler bekliyoruz. İnşallah Cumartesi günü Fatih Sondaj gemimize giderek çalışmaları bizzat yerinde görecek hem de yeni rezervi miktarını açıklayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Son Güncelleme: 17.10.2020 15:26:09
ETİKETLERuçankuştv