UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BEBEKLERDE CORONA’YLA İLGİLİ ÇARPICI SONUÇ

Fransa'da yapılan bir araştırma, coronavirüsüne yakalanan her üç bebekten birinin anne karnında ya da doğum sırasında enfekte olduğunu ortaya koydu.

BEBEKLERDE CORONA’YLA İLGİLİ ÇARPICI SONUÇ

Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, ileri yaş grubu kadar yenidoğan bebekler de risk altında. Fransa’da bebeklere coronavirüsü bulaşması üzerine önemli bir araştırmaya imza atıldı.

Paris’teki Antoine Béclère Hastanesi’nden Dr. Daniele De Luca ve ekibi, yenidoğanlardaki 176 coronavirüsü vakasını mercek altına aldı. Buna göre her üç bebekten biri, virüsü anne karnındayken ya da doğum sırasında anneden alıyor. Hastanedeki bebeklerin yaklaşık yüzde 70’i ise virüsü çalışanlar, diğer hastalar, aile üyeleri ve ziyaretçilerden kapıyor.

Dr. Daniele De Luca, “Salgının başında bu hastalığın anne karnındaki bebekleri etkilemeyeceği düşünülüyordu. Ancak nadir de olsa bu gerçekleşiyor. Bebekler coronavirüsüyle doğabiliyor ya da hastanede yakalanabiliyor” dedi.

Sonuçları Nature Communications dergisinde yayınlanan çalışmaya göre yeni doğanların yarısında semptom gözlenmiyor. Semptom gösterenlerin yüzde 64’ünde akciğer taramasında anormallik, yüzde 52’sinde nefes alıp vermede güçlük, yüzde 44’ünde ateş, yüzde 36’sında ishal ve kusma meydana geldi.

Bebeklerin yüzde 18’inde nörolojik semptomlar tespit edilirken, hastaların büyük bölümü sağlığına kavuştu. Çalışmada ele alınan vakalardan üçü ise hayatını kaybetti.

Son Güncelleme: 16.10.2020 08:49:22
ETİKETLERcoronavirüs