UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 'IŞIKLAR' AÇIKLAMASI!

Anayasa Mahkemesi, Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" tweeti hakkında yaptığı açıklamada, "Bir üyenin şahıs paylaşımı. AYM'nin kurumsal görüşü değildir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Talihsiz bir paylaşımdır, keşke yapmasaydı, ona düşmezdi" ifadelerini kullandı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 'IŞIKLAR' AÇIKLAMASI!

Anayasa Mahkemesi (AYM),Anayasa Üyesi Engin Yıldırım'ın Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaşarak "Işıklar yanıyor" tweeti hakkında açıklama yaptı.

Anayasa Mahkemesi bugün saat 14.00'te olağanüstü toplanma kararı almıştı. Yaşanan gelişmeler üzerine AYM'den açıklama yapılırken şu ifadeler kullanıldı:

"Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesi'nin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Meclis'teki grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Talihsiz bir paylaşımdır, keşke yapmasaydı, ona düşmezdi. Kendisi çok istiyorsa gidip siyasete girsin. Bireysel bir paylaşım olarak düşünülemez. AYM başkanı ve üyeleri aynı fikirde değilse gereğini yapmalı. Kendisi çok istiyorsa gidip siyasete girsin" ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yapısında değişiklik yapılması hakkında görüşü için

CHP'Lİ ÖZEL: HAKİMLERİN İŞİ DEĞİL

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, "Farklı çağrışım yapacak paylaşımlar hakimlerin işi değil" dedi.

ENGİN YILDIRIM'DAN ÖZÜR

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, "Işıklar yanıyor" şeklindeki paylaşımı nedeniyle kamuoyundan özür diledi.

Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin Enis Berberoğlu kararının ardından sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını ekleyerek yaptığı ve tepkilere neden olan "Işıklar yanıyor" şeklindeki paylaşımıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

Engin Yıldırım, dün gece paylaştığı mesajda maksadını aşan ifadeler kullanmış olmaktan dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, kasıtlı şekilde hukuk veya demokrasi dışı bir olguya atıf yapmasının söz konusu olamayacağını ifade etti.

Hukuk ve demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısında olduğunu kaydeden Yıldırım, "Mesai sonrası Anayasa Mahkemesi bahçesinde yaptığım yürüyüşün ardından çektiğim fotoğrafı hukuk dışı herhangi bir imada bulunmaksızın paylaştım. Kasıtlı olarak demokrasi ve hukuk dışı hiçbir imada bulunmayacağım şahsımı tanıyan herkesçe malumdur. Ancak insani bir yanılgıyla yanlış yorumlanmaya müsait şekilde paylaştığım mesaj dolayısıyla kamuoyundan özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, dün akşam saatlerinde Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak "Işıklar yanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım'ın bu tweeti üzerine İçişleri Bakanlığı da bir tweet atarak, "Işıklarımız hiç sönmedi" mesajını verdi.

Hükümetten yapılan açıklamalarda, Yıldırım'ın tweetine tepki gösterilirken, "vesayet özlemi", "cunta ağızı" ifadeleri kullanıldı.

Son Güncelleme: 14.10.2020 14:09:31
ETİKETLERcumhurbaşkanı erdoğan