UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ORDU BİRLİKLERİ İŞGAL ETTİ!

Resmi televizyonun ekrana getirdiği 2 dakika 30 saniyelik video görüntüsü bölgesel fay hatlarını tetikledi. Füzelerin ateşlendiği saldırıda binlerce askerin yer aldığı bildiriliyor.

ORDU BİRLİKLERİ  İŞGAL ETTİ!

Eylül ayında savaş uçaklarıyla birbirlerine meydan okudular, birkaç hafta geçmeden resmi televizyon bu kez dünyanın yüreğini ağzına getiren görüntüleri ekrana getirdi.

Çin ordusu, komşu ülke Tayvan'ın işgalini prova eden bir tatbikata girişti. Amerikan Washington Post gazetesi, 'Çin Tayvan'ı yeni video görüntüsüyle tehdit etti' başlığıyla haberi sundu.

Çin Merkez Televizyonu (CCTV) kanalının yayınladığı video kaydında, binlerce askerin havadan ve karadan ismi açıklanmayan bir adaya füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırdığı görülüyor.

Adanının kıyısına çıkarma yapan Çin birliklerinin gerçek mermiler kullandığı bildiriliyor. 2 dakika 30 saniyelik kayıtta havalanan helikopterlerden de yine füzeler ateşlendi.

Su altında gerçeleşen patlamalar, ateş açan tanklar, karadan fırlatılan onlarca füze video kaydında dikkat çeken ayrıntılar arasında.

İngiliz basını, bölgedeki fay hatlarını tetikleyen çok boyutlu tatbikat görüntüsünün Çin'in güneyindeki Fuijan ve Guangdong eyaletlerinde kaydedildiğini aktarıyor.

Uluslararası medya, gövde gösterisinin zamanlamasına özellikle dikkat çekiyor. Zira, Çin, Tayvan adına casuslukla suçladığı 100'den fazla kişiyi yakaladıktan sonra tatbikata girişti.

Resmi televizyon CCTV, haberinde yakalanan şüphelilerden Tayvanlı işinsanı Li Mengju'nun Hong Kong sınırında Şıncın kentinde paramilis kolluk kuvvetlerinin fotoğraflarını çektiğini savundu.

CCTV ayrıca, Li'nin cezaevi kıyafetiyle yaptığı "Çok üzgünüm. Geçmişte birçok kötü, yanlış şey yaptım. Belki ana vatana zarar verdim" açıklamasını da ekrana getirdi.

Söz konusu ifadenin yargılama yapılmadan resmi televizyonda yayınlanması beklendiği gibi Tayvan ve Batılı ülkelerin tepkisini çekti.

ABD'li üst düzey ismin Tayvan'ı ziyaret etmesiyle Eylül ayı ortasında bölgede gerilim zirveye çıkmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın en üst düzey diplomatı Keith Krach'ı taşıyan uçak, Çin'in bağımsızlığını tanımadığı Tayvan'a indi.


Son Güncelleme: 14.10.2020 12:20:47
ETİKETLERson dakika