UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KABUS BÜYÜYOR, ÖLÜ SAYISI 43 OLDU

Yurt genelinde geçtiğimiz hafta başlayan ve artarak devam eden sahte içki zehirlenmelerinde ölü sayısı 43'e yükseldi. Kırıkkale'de dezenfektandan, İstanbul ve İzmir'de ise damıtılmış metil alkolden elde ettikleri sözde etil alkolle sahte içki yapan gözaltına alınan 58 kişiden 7’si tutuklandı.

KABUS BÜYÜYOR, ÖLÜ SAYISI 43 OLDU

 Sahte içki şebekelerinin ilk ölümlü vakası geçtiğimiz hafta Kırıkkale’de ortaya çıktı.

Dezenfektan ile içki yapıp piyasaya sürdüğü belirlenen şebekenin yaptığı içkilerden içen 7 kişi hayatını kaybetti. 2 kişi ise hastanede tedavi altına alındı.

Kırıkkale’den bir gün sonra ise Mersin’de 5 kişinin kaçak içki nedeniyle hayatını kaybetti, 8 kişi yoğun bakımda tedavi alındı.

İstanbul’da ise hayatını kaybeden 7 kişi arasında avukattan, iş kadınına kadar değişik iş gruplarından insanlar bulunurken, Çekmeköy’de emekli bir memurun kendi yaptığı içkiden zehirlenerek öldüğü öğrenildi.

Emniyet kaynaklarından yapılan açıklamaya göre Avcılar’da bir kozmetik deposunda üretilip yurt geneline pazarlandığı öğrenilen sahte içkilerle ilgili yapılan operasyonda 6 ton metilden damıtılarak elde edilmiş etil alkol ile yine bu etil alkolden yapılmış sahte içkiler ele geçirildi. Operasyonda, şebekenin 3 üyesi yakalandı.

Olayla ilgili şüphelileri yakalamak için polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Son Güncelleme: 13.10.2020 15:28:43
ETİKETLERiçki