UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS’TE ROLLER DEĞİŞTİ! İSTANBUL'A KÖTÜ HABER...

Coronavirüs ile mücadele kararlılıkla sürüyor. Vatandaşların rehavete kapılmaması, maske, mesafe ve hijyen kurallarını harfiyen uygulaması isteniyor. Ancak kurallara yeterince riayet edilmemesi virüsün yayılım hızını artırıyor. Başkent Ankara'da virüsün yayılım hızı durağanlaşırken, İstanbul'da ise artmaya başladı. İstanbul, son vakalarla birlikte Ankara'yı neredeyse ikiye katladı.

CORONAVİRÜS’TE ROLLER DEĞİŞTİ! İSTANBUL'A KÖTÜ HABER...

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere hükümette yapılan toplantılarda, pandemide sonbahar-kış tablosu değerlendirildi. Eylülün ilk 10 gününde Ankara'da yaşanan büyük dalgalanma durağana geçti.

Ekimin ilk haftalarında İstanbul için öngörülen artış ise gerçekleşme aşamasında. Geçen ay Ankara'daki artış İstanbul'un iki katıyken, son 10 gün içerisinde tam tersine döndü. İstanbul'daki vaka sayısı Ankara'nın iki katına çıktı.

İstanbul'un Marmara bölgesindeki illeri tetikleme olasılığına karşı önlemlerin arttırılacağı belirtiliyor. İstanbul'da çalışıp çevre illerde yaşayan ya da tam tersi durumda olanlar nedeniyle geçirgenliğin yüksek olduğu, bu nedenle İstanbul'daki artışın, diğer illerde artışa neden olacağı kaydediliyor.

İstanbul ve Marmara bölgesindeki pandemi yoğunluğunun aralık ayına kadar devam edeceği, bu nedenle de önlemlerde taviz verilmemesi gerektiği ifade ediliyor.

UMUT YAZ AYLARINDA

Yetkililer, bütün bunlar dikkate alındığında pandeminin yerinde kontrol edildiği döneme girildiği, büyük dalgalanmalar yaşanmadığı sürece bahar aylarına doğru, hem bağışıklıktaki artış hem de virüsün etkisinin azalmasıyla birlikte pandemide gerileme yaşanacağı görüşünde.

Olağanüstü gelişme olmazsa, yaz aylarında pandeminin sona ereceğini savunanlar bulunuyor.

DİĞER İLLER STABİL

Hürriyet'in haberine göre; toplantılarda, İstanbul ve çevresi hariç tutulduğunda, Türkiye genelinde vaka sayısında düşüş ve durağanlık yaşandığı, ciddi bir hata yapılmaması durumunda kış aylarının bu düzeyde geçebileceği belirtildi.

Diğer illerde geçirgenlik bittiği için, kendi pandemisini kolay yöneteceği hesabı yapılıyor.

Son Güncelleme: 13.10.2020 08:42:09
ETİKETLERcorona  virüs  istanbul