UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TARTIŞMAYA 'SİNEK' DAMGA VURDU

ABD'de başkan yardımcısı adayları Cumhuriyetçi Mike Pence ile Demokrat Kamala Harris'i karşı karşıya getiren canlı yayın münazarası büyük oranda sakin geçti. Canlı yayında Pence'in kafasına konan sinek ise geceye damga vurdu.

TARTIŞMAYA 'SİNEK'  DAMGA VURDU

ABD'de başkan yardımcısı adayları Cumhuriyetçi Mike Pence ile Demokrat Kamala Harris'i karşı karşıya getiren canlı yayın münazarası büyük oranda sakin geçerken, adaylar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele, yeni Yüksek mahkeme yargıcı seçimi, seçimlerin bütünlüğü ve dış politika konularında birbirlerinden kesin şekilde ayrıştılar.

ABD'de 3 Kasım başkanlık seçimleri öncesi başkan yardımcısı adayları Pence ve Harris, Utah'ın Salt Lake City kentindeki canlı yayın tartışmasında karşı karşıya geldi.

USA Today Washington Büro Şefi Susan Page'in moderatörlüğünde yapılan tartışmada, Kovid-19 nedeniyle adayların arasına plastik cam bölme yerleştirildi.

Tartışma, 29 Eylül'de başkan adayları Cumhuriyetçi Donald Trump ve Demokrat Joe Biden arasında yapılan tartışmaya göre daha sakin geçerken, Biden ve Harris hem tartışmanın başında hem de sonunda birbirini selamladı.

ABD'yi etkisi altına alan Kovid-19 salgını konusuyla başlayan tartışmada ilk sözü alan Kamala Harris, "Amerikan halkı, bugüne kadarki yönetimler arasında en kötü başkanlık başarısızlığına şahit oldu." ifadesini kullandı.

ABD'de 7 milyondan fazla kişinin enfekte olduğuna ve 200 bin kişinin yaşamını yitirdiğine işaret eden Harris, "28 Ocak'ta Başkan Yardımcısı Pence ve Başkan Trump, bu pandeminin doğası hakkında daha çok bilgiliydi. Bunun ölümcül olduğunu, hava yoluyla bulaşabileceğini ve genç insanlara bulaşabileceğini biliyorlardı. Ama size söylemediler. Biliyorlardı ama bunu örtbas ettiler." dedi.

Pence ise Kovid-19 konusunda, "Bu yıl çok zorlu zamanlardan geçtik. Ama Amerikan halkının şunu bilmesini isterim ki ilk günden bu yana Trump, Amerikan halkının sağlığını her şeyin önüne koydu." diye konuştu.

Çin'den gelen 5 kişiden Kovid-19 çıkmasının ardından Çin'den gelen uçuşları askıya aldığını vurgulayan Pence, "Harris ve Biden bu karara karşı çıktı. Bunun yabancı düşmanlığı ve çılgınca olduğunu söyledi." ifadesini kullandı.

 

Son Güncelleme: 8.10.2020 11:21:16
ETİKETLERpence  harris