UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ADANA MERKEZLİ 12 İLDE FETÖ OPERASYONU!

Adana merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) mahrem yapılanması içerisinde olduğu öne sürülen 8’i görevdeki kamu personeli 24 kişinin yakalanması için şafak vakti operasyon düzenlendi.

ADANA MERKEZLİ 12 İLDE  FETÖ OPERASYONU!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock’u kullandığı ve mahrem yapılanma içerisinde olduğu aralarında doktor, öğretmen, hemşire, polis gibi görevde bulunan 8 kamu görevlisi toplam 24 kişi tespit edildi.

Şüpheliler hakkında yakalama kararının çıkartılmasının ardından Adana merkezli İstanbul, Gaziantep, Diyarbakır, Tokat, Nevşehir, Samsun, Kilis, Batman, Şırnak, Mersin ve Osmaniye’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Evlerde arama yapan ekipler, haklarında yakalama kararı bulunan şüphelileri gözaltına aldı. Adana yakalanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Diğer illerde gözaltına alınanların ise işlemleri tamamlandıktan sonra Adana’ya getirileceği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülmekte olan '2009 yılı polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavı' soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY ile iltisaklı olup sınav öncesinde soruları ele geçirerek komiser yardımcısı olan ve bu şekilde 'resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarını işledikleri şüphesi ile 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediliyor.

Son Güncelleme: 7.10.2020 08:56:29
ETİKETLERfetö