UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KIRGIZİSTAN'DA ORTALIK YANIYOR!

Kırgızistan'da 4 Ekim pazar günü yapılan milletvekili seçim sonuçlarına itiraz eden 12 siyasi partinin taraftarı seçimlerin iptal edilmesi talebiyle protestolar düzenledi.

KIRGIZİSTAN'DA ORTALIK YANIYOR!

Binlerce kişinin katılımıyla yapılan gösteride dile getirilen taleplerin karşılanmaması üzerine muhalifler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürüdü.

Cumhurbaşkanlığı binasının arkasında otobüs ve askeri kamyonlarda bekletilen polis, sayıları 5 binden fazla olduğu belirtilen göstericileri dağıtmak için tazyikli su, gaz ve ses bombası kullandı.

Taş ve sopalarla, belediyeye ait itfaiye ve çöp kamyonunu polislerin üzerine süren göstericiler, polisin geri çekilmesini fırsat bilerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve içerisinde yer alan parlamentoyu 7 saat süren arbedenin ardından işgal etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kapı, pencere, mobilya ve Cumhurbaşkanının odasındaki özel eşyalara zarar veren göstericiler, belge ve dosyaları pencerelerden aşağıya savurdu.

Güvenlik güçleri göstericilere müdahale etmediği olayların ardından göstericilerin bir kısmı siyasi mahkumların kaldığı cezaevine doğru hareket etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yakın mesafede bulunan Milli Güvenlik Devlet Komitesi'ndeki cezaevinden önce eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i çıkardı.

Daha sonra sırasıyla eski milletvekili Sadır Caparov, eski Başbakan Sapar İsakov, eski Belediye Başkanı Aybek İbrağimov, eski milletvekili Ravşan Ceenbekov ve Atambayev'in baş koruması ile sözcüsü salıverildi.

Atambayev'e ait Aprel adlı televizyon kanalı bir yıl aradan sonra yeniden yayına geçti.

Göstericilerin işgali altındaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın üst katlarında çıkan yangın itfaiye ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Son Güncelleme: 7.10.2020 08:53:50
ETİKETLERkırgızistan