UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA’YA KARŞI BAĞIŞIKLIK KAZANDIRAN BİTKİLER NELER!

Coronavirüs pandemisi hayatımıza girdiğinden beri virüsten korunmanın yollarını arıyor, bağışıklığımızı güçlendiremeye çalışıyoruz. Coronavirüs hastalığında da şifa bitkilerde. Bitki bilim uzmanı, araştırmacı yazar ve laborant Recep Dağıstanlı, COVID-19 salgınından nasıl korunabileceğimizi, bağışıklık sistemimizi yüksek tutmanın tüyolarını ve akciğer ile karaciğer kanseri hastalarının neler tüketmesi gerektiğini açıkladı.

CORONA’YA KARŞI BAĞIŞIKLIK KAZANDIRAN BİTKİLER NELER!

Bitki bilim uzmanı, araştırmacı yazar ve laborant Recep Dağıstanlı, “Son zamanlarda artan virüs sorunu aslında kronik hastalıkların ve bağışıklık sisteminin düşük olmasının çok önemli bir etken olduğunu hepimizi biliyoruz. Her ne kadar sağlıklı vücutlarda daha hızlı bir şekilde atılsa da gidilen uzmanlarında beslenmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Bu durumda metabolizmanızın çok iyi çalışması gerekiyor. İlaç ve gıda takviyeleri her daim vücutta kimyasal tepkilere yol açabileceğini unutmamak gerekiyor" dedi.

Coronavirüs’ün en büyük düşmanlarının bitkiler olduğunu söyleyen Recep Dağıstanlı, düzenli tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirerek virüsten koruyan besinleri şöyle sıraladı:

Sarımsak

Soğan

Siyah turp

Limon

Antep fıstığı

Mevsiminde meyve ve sebzeler

Üzüm sirkesi

Kekik

Nane

Kara kovan balı

Polen

Dağıstanlı, bitki özlerinin çok dikkatli ve iyi kullanılması gerektiğini, bitkilerin özel ve steril ortamlarda kurutulması gerektiğini söyledi. Kanser türlerine göre vücutta fayda sağlayan bazı şifalı bitkileri şöyle sıraladı:

 

Akciğer kanserine yakalanmış bir hastanın sinirli yaprak, çam sakızı, kekik, kırk kilit otu, ısırgan otu, siyah hardal tohumu ve kantaronu düzgün bir şekilde kullanması gerekiyor.

Karaciğer kanserine yakalanmış hastaların karahindiba, siyah hardal tohumu, deve dikeni tohumu, baharlı tere tohumu, acı badem yağı, kayısı çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi bitkileri kullanması, kullanırken de dikkat etmesi gerekiyor.

Son Güncelleme: 4.10.2020 17:01:08
ETİKETLERbitki  corona