UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN'DAN AK PARTİ MYK'DA KRİTİK UYARI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ve ardından devam eden görüşmelerde, “Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşlara yönelik provokasyonlara karşı uyanık olun. Bu türden rahatsız edici girişimlere izin verilmemeli” dediği öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN AK PARTİ  MYK'DA KRİTİK UYARI!

Yaklaşık iki saat süren MYK toplantısında ve Erdoğan’ın ardından bazı parti kurmaylarıyla yaptığı dar kapsamlı görüşmelerde Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sıcak çatışmalar gündeme geldi. Toplantılarda, Türkiye ile Azerbaycan arasında 2010’da imzalanan “Stratejik Ortaklık” anlaşması çerçevesinde Azerilerin askeri yardım talebi halinde bu yardımın verilebileceği ifade edildi. Ancak, bugüne kadar Azerbaycan-Türkiye askeri işbirliği anlaşmaları uyarınca Azerbaycan’da pek çok askeri tatbikat yapıldığı; bu tatbikatlar vesilesiyle Türkiye’nin teknolojik ve stratejik olarak askeri birikimini zaten Azerbaycan’a aktardığı ve şimdilik Azerilere asker ya da teçhizat desteği gibi bir ihtiyacın söz konusu olmadığı belirtildi.

‘Uyanık olun’

Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğu ifade edilerek, Ermenistan’ın işgalini sonlandırmadığı sürece tehlikede olan Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün en güçlü şekilde savunulacağı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşlara yönelik provokasyonlara karşı uyanık olun. Bu türden rahatsız edici girişimlere izin verilmemeli” dediği de öğrenildi.

Son Güncelleme: 1.10.2020 08:33:02
ETİKETLERerdoğan