UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİDEN TURUNCU ALARM!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağustos ayının son günlerinde sel felaketi yaşanan Giresun'un da aralarında bulunduğu 3 il için çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu. MeteoUyarı sistemine göre bugün için Giresun ve Trabzon için turuncu alarm verildi. Yağışın öğle saatlerinden gece yarısına kadar aralıklarla etkili olması, zaman zaman da dolu şeklinde görülmesi bekleniyor

METEOROLOJİDEN  TURUNCU ALARM!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün öğle saatlerinden gece saatlerine kadar Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 Kg/m2), Giresun’un doğusu ve Trabzon’un batısında dolu yağışı ile birlikte yerel olarak yer yer şiddetli (76-100 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

METEOROLOJİDEN BİRÇOK İL İÇİN ALARM

Meteoroloji’nin MeteoUyarı sistemine göre bugün için Giresun ve Trabzon için turuncu alarm, Rize için ise sarı alarm verildi. MGM alarm verilen illere kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı.

 

Son Güncelleme: 30.09.2020 13:59:15
ETİKETLERmeteoroloji  sağanak yağış