UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜĞÜNDE 'LEBLEBİ ATMA' CİNAYETİNDE CEZALAR BELLİ OLDU

Adana'da, düğünde "leblebi atma" nedeniyle çıktığı öne sürülen ve Sabahattin Narin'in tüfekle öldürüldüğü kavgayla ilgili davada sanıkların cezaları belli oldu. Tutuklu 3 sanık, 4 yıl 4 aydan 14 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırıldı

DÜĞÜNDE 'LEBLEBİ ATMA' CİNAYETİNDE CEZALAR BELLİ OLDU

Düğünde 'leblebi atma' cinayetinde karar!

Adana'da bir kişinin öldüğü "leblebi atma" davasında sanıkların cezası belli oldu. Mahkeme, 3 sanığa 4 yıl 4 aydan 14 yıla kadar değişen hapis cezaları verdi.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde, geçen yıl 16 Eylül'de arkadaşlarıyla düğüne giden Sabahattin Narin'in kafasına leblebi atılması yüzünden tartışma çıkmış, ertesi gün Narin tüfekle öldürülmüş halde bulunmuştu. Narin'i öldürdükleri iddiasıyla Abdulkadir S., Selim Ö. ve Doğan B. tutuklanmıştı.

Olaya ilişkin davanın karar duruşması Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmaya, sanıklar Abdulkadir S., Selim Ö. ve Doğan B., tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada, müştekiler Naim ve İbrahim Narin ile tarafların avukatları da hazır bulundu.

Sanıklardan Abdulkadir S., pişman olduğunu belirterek, "Keşke olay gerçekleşmeseydi, takdir mahkemenin" dedi. Sanık Selim Ö. de düğün günü tartışmaya katılmadığını ve tarafları ayırdığını ileri sürerek beraatini istedi. Doğan B. ise sanık Abdulkadir S.'nin tüfeği kendisinden düğünde havaya ateş etmek için istediğini öne sürerek, "Bana böyle bir olayın olacağını söyleseydi kesinlikle tüfeği getirmezdim ve düğün yerinde bulunmazdım" ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapse mahkum ettiği sanık Abdulkadir S.'nin cezasını, cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 14 yıla indirdi. Doğan B. "suça yardım" ettiği gerekçesiyle 9 yıl 2 ay, Selim Ö. de "suça katılmaktan" 4 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Heyet, sanıklar Abdulkadir S. ile Doğan B.'nin tutukluluğunun devamına, Selim Ö'nün ise tahliyesine karar verdi.

Son Güncelleme: 30.09.2020 09:03:42
ETİKETLERuçankuştv