UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RTÜK BAŞKAN YARDIMCISI USLU DUYURDU!

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu Twitter hesabında yaptığı açıklama ile bilgilendirici ve eğitici nitelikteki yayınlara verilen ‘Zorunlu Yayın’ veya ‘Kamu Spotu’ ifadelerin artık yer almayacağını, bunun yerine sarı ve turuncu renkli logoların yer alacağını duyurdu.

RTÜK BAŞKAN YARDIMCISI USLU DUYURDU!

İşte RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’nun paylaşımı:

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile artık spotlar yayınlanırken Kamu Spotu ve Öncelikli Yayın ibareleri olmayacak, bunların yerine sarı ve turuncu logolar yer alacaktır. Uygulama bugün yürürlüğe girdi kuruluşlarımızın buna göre hareket etmesi gerekmektedir.

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU  YAYIN HİZMETİ USUL VE ESASLAR' HAKKINDAKİ YÖNETMELİKTE DEĞIŞİKLİK !

29 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik ile topluma yararlı konularda kamuoyu bilinci oluşturmak amacıyla medya kuruluşlarının mevzuat gereği yayınlamak zorunda oldukları bilgilendirici ve eğitici nitelikteki yayınlara verilen isim olan "zorunlu yayın" ifadesi "öncelikli yayın" olarak değiştirilmiştir. Yine aynı Yönetmelik değişikliği ile ekranlarda artık "Kamu Spotu" veya "Öncelikli Yayın" ifadeleri yer almayacak, bunun yerine Kamu Spotu renkle, Öncelikli Yayın ise renkle gösterilecektir. Sarı renk veya turuncu renkler ekranın sağ veya sol üst köşesinde kullanılabilecektir.


Son Güncelleme: 29.09.2020 17:52:10
ETİKETLERrtük  ibrahim uslu