UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AKILLI ULAŞIM İÇİN SEFERBERLİK BAŞLIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizin yollarını çağın gereği olan akıllı ulaşım sistemleriyle donatmak için tüm kurumlarımızla ülke genelinde topyekun seferberliğe gideceğiz” ifadesini kullandı.

AKILLI ULAŞIM İÇİN  SEFERBERLİK BAŞLIYOR

Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan “Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) Strateji Belgesi ve Eylem Planı”nı bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) gerçekleştirilecek programla tanıtılacağını belirtti.

Anlık veriler

Türkiye’de ulaşımın, akıllı ulaşım sistemleri ile dijitalleşeceğinin altını çizen Karaismailoğlu, tüm ulaşım modlarına yol gösterici nitelikte olan söz konusu strateji belgesi ve eylem planını ilgili paydaşlara da ulaştıracaklarını vurguladı. 

Öte yandan bakanlıktan yapılan açıklamada, AUS’un, seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin artırılması, mevcut yol kapasitelerinin etkin ve verimli kullanılması, hareketliliğin artırılması ve enerji verimliliği sağlanması  gibi amaçlar doğrultusunda geliştirilen kullanıcı - araç - altyapı - merkez arasında çok yönlü veri alışverişini sağladığı vurgulandı.

Açıklamada, söz konusu sistemlerin, izleme, ölçme, analiz ve kontrol  mekanizmalarını içerdiği ve gerçek zamanlı verilerin toplanarak ulaşım analizleri  yapılması, anlık trafik yoğunluk ve akış verileri üretilerek olay tahminlerinde bulunulması amacıyla AUS Hareketlilik Merkezi kurulması çalışmalarına da başlanacağı belirtildi.

Son Güncelleme: 29.09.2020 10:00:04
ETİKETLERadil karaismailoğlu