UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GERÇEK CORONAVİRÜS ENJEKTE EDECEKLER

Coronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya, vaka ve ölüm sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor.

GERÇEK CORONAVİRÜS  ENJEKTE EDECEKLER

Coronavirüs salgını 9 aydır dünyaya diz çöktürmüş durumda. Dünyanın neredeyse tüm ülkeleri salgının pençesine düşmüşken insanlık virüsü yenecek aşıdan haber almak için dört gözle beklemeye devam ediyor.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 987 bin 813’e, virüs tespit edilen kişi sayısı 32 milyon 420 bin 147’ye yükseldi.

Dünya genelinde hastalığı yenerek iyileşenlerin sayısı ise 23 milyon 934 bin 98’e ulaştı. Bilim insanları daha fazla insanı vürüsten kurtarmak için gece gündüz çalışmayı sürdürüyor.

ALMANYA'DAN PASİF AŞI ATAĞI

Öte yandan Alman bilim insanları, Covid-19 hastalığının bulaştığı kişilerden elde edilen antikorlardan en etkili olanları izole ederek pasif aşı çalışmalarına başladı.

Tedavi ve koruma amaçlı kullanılabilecek aşının hızlı bir koruma sağlayacağı belirtildi.

İngiltere, Coronavirüs’e karşı denenen aşılar için gönüllülere gerçek virüs enfekte edecek ilk ülke olabilir.

Aşı çalışmaları sürerken Almanya’da Berlin’deki Charite Hastanesi ve Alman Nörodejeneratif Hastalıklar Merkezi, “yüksek derecede etkili” bir antikor bulduklarını açıkladı.

HIZLI KORUMA SAĞLAYACAK

Açıklamada, antikor temelinde pasif aşı çalışmaları yürütüldüğü ve geliştirilmesiyle birlikte hızlı bir koruma sağlayacağı bildirildi.

Aşı, hem Coronavirüs’lü hastalarda hem de koruyucu olarak sağlıklı kişilere uygulanabilecek. Araştırma kapsamında Coronavirüs hastalığını geçirip iyileşmiş kişilerin kanından 600’e yakın farklı antikor alınarak ayrıştırıldığı, yüksek etki gösteren antikorların suni olarak çoğaltıldığı kaydedildi.

Bu antikorların virüse tutunarak hücrelere sızmasını ve çoğalmasını önlediği belirtildi. Bu yeni çalışma Coronavirüs konusunda tüm dünyaya yeni bir umut oldu.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre, kobay fareleri üzerinde yapılan deneylerde antikorların yüksek etki gösterdiği kaydedildi. Araştırma projesinin koordinatörü Jakob Kreye, “Antikorlar Coronavirüs bulaşının ardından verildiğinde farelerde semptomların hafif seyrettiğini gözlemledik. Koruyucu olarak kullandığımızda fareler hiç hastalığa yakalanmadı” dedi. Charite Hastanesi de klinik deneyler için belirlenen antikorlardan üçünün büyük umut verdiğini belirtti.

Aşı çalışmalarının Miltenyi Biotec şirketiyle yürütüldüğü, aşının hastaların tedavisinin yanı sıra hastalarla teması bulunmuş sağlıklı kişiler üzerinde de kullanılabileceği kaydedildi.

Son Güncelleme: 25.09.2020 12:37:21
ETİKETLERcorona  coronavirüs