UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OHAL İLAN EDİLDİ

100 gündür protesto ediliyordu, karar açıklanmadan önce OHAL ilan edildi. “Ayaklanma çıkabilir” açıklaması yapıldı. Nefesler tutuldu ve karar açıklandı. Ne olduysa ondan sonra oldu...

OHAL İLAN EDİLDİ

ABD'nin Kentucky eyaletinde Breonna Taylor adlı sağlık çalışanının evinde ateş açılarak öldürülmesiyle sonuçlanan baskınla ilgili olarak büyük jüri bir bir polis memuruna, 'sepebsiz yere tehlikeye atma' suçlaması yöneltti.

26 yaşındaki sağlık çalışanı Taylor, 13 Mart'ta bir baskın sırasında birkaç el ateşli silahla vurulmuştu.

Brett Hankison adlı polis memuruna, Taylor'ın ölümüyle ilgili değil, komşu dairelere ateş açılmasından kaynaklı üç kez "sebepsiz yere tehlikeye atma" suçlaması yöneltildi.

Kentucky yasaları, "insan yaşamının değeri konusunda aşırı kayıtsızlık" gösterilen herhangi bir eylemde bulunulması halinde "sebepsiz yere tehlikeye atma" suçu işlenmiş sayılıyor.

Her suçlama için beş yıla kadar hapis cezası uygulanabiliyor. Polis memurları daha önce Taylor'ın ailesine 12 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Hankinson, olayın ardından Haziran ayında Lousville Metro Polis Departmanı'ndan atılmıştı. Soruşturmada, Hankinson'ın baskında "sebepsiz yere ve rastgele 10 el ateş ettiği" ortaya çıktı.

Olay gecesi silah çeken diğer iki polis memuruna ise herhangi bir suçlama yöneltilmedi.

Taylor ailesinin avukatından tepki

Polis tarafından öldürülen diğer siyah Amerikan vatandaşlarını da temsil eden Taylor'ın ailesinin avukatı Benjamin Crump, sadece bir polis memurunun suçlanmasını tepkiyle karşıladı.

Crump, Twitter'da paylaştığı mesajında, Brett Hankinson'un Taylor'a saplanan kurşunlardan dolayı değil, binadaki "diğer dairelere giren kurşunlardan" dolayı suçlandığını belirtti.

Suçlamaların "Breonna Taylor cinayeti konusunda hiçbir şey içermediğini" söyledi. Taylor'ın ölmünün ardından Kentucky'de haftalarca süren protestolar olmuştu.

Göstericiler olaya karışan üç polis memurunun gözaltına alınmasını ve Taylor'ın ölümüyle ilgili suçlanmasını talep etmişti.

ABD'de büyük jüri bir grup tarafsız yurttaştan oluşuyor. Herhangi bir zanlıya bir suçlama yöneltilmesi konusunda mevcut delilleri inceleyerek gizli oylama ile karara varıyor.

Kenucky savcısına göre, jüri, diğer iki polis memurunun güç kullanımını, Taylor'ın erkek arkadaşının ateş açması nedeniyle haklı buldu. Savcı, jürinin ırksal bileşimi konusunda açıklama yapmayı reddetti.

Son Güncelleme: 24.09.2020 09:55:55
ETİKETLEROHAL