UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ELEKTRİKLİ KAYKAY ÜZERİNDE DİŞ ÇEKTİ!

ABD'nin Alaska eyaletinde, elektrikli kaykay üzerinde hastasının dişini çekerken kendisini videoya kaydettiren bir diş hekimi, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ELEKTRİKLİ KAYKAY ÜZERİNDE DİŞ ÇEKTİ!

35 yaşındaki Seth Lookhart, Ocak'ta sağlık sisteminden para almak için hastalara gereksiz şekilde narkoz vermek, fazladan işlem yapmak ve diş hekimliği eğitimi olmayan klinik idarecisine diş çektirmek dahil 46 ayrı suçtan suçlu bulunmuştu.

Devleti 2 milyon dolar kadar dolandırdığı belirtilen Lookhart'a, Pazartesi günkü duruşmada 20 yıl hapis cezası verildi. Ancak cezasının sekiz yılı tecil edildi.

Lookhart, hapisten çıktıktan sonra 10 yıl süreyle hekimlik yapamayacak.

Lookhart'ın ödeyeceği tazminat miktarı gelecek hafta yapılacak başka bir duruşmada belirlenecek.

Seth Lookhart, videosunda hastasının dişinin çektikten sonra kaykayıyla koridora çıkıyor ve eldivenlerini fırlatarak ellerini sevinç içinde havaya kaldırıyor.

Lookhart'ın bu videoyu arkadaşlarına gönderdiği ve 'tedavide yeni bir standart yaratmakla' övündüğü belirtiliyor.

Mahkeme kayıtlarında Lookhart'ın binlerce hastasına onaylarını almadan gereksiz işlem yaptığı, alanına girmeyen ve eğitimi olmayan vakalarda tedavi uygulayarak çok sayıda kişinin hayatını tehlikeye attığı ifade ediliyor.

Başsavcı Yardımcısı Eric Senta, duruşmada "Bu bir ekonomik suç değil. Sadece 2 milyon dolar çalan bir kişiyi yargılamıyoruz. Lookhart, insanları incitti, zor durumdaki insanları, engelli çocukları incitti" dedi.

Seth Lookhart, duruşmada hastalarından özür diledi.

Ocak'taki duruşmada ifade veren bir hastası, Lookhart'ın yanlış dişini çektiğini ve konuşmadıkları halde başka bir dişine tedavi uyguladığını söylemişti.

Son Güncelleme: 19.09.2020 18:56:13
ETİKETLERkaykay  diş hekimi  abd