UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MICHAEL SCHUMACHER’IN ARTIK BEYNİ VE VÜCUDU…

Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher, 2013 yılında Alp Dağları'nda geçirdiği talihsiz kayak kazası sonrası 7 yıldır komada bulunuyor. Schumacher'in son durumu ve yeniden ayağa kalkıp kalkmayacağı merak edilirken F1 efsanesi hakkında bir belgesel yayınlandı. Son sağlık durumu tüm dünya tarafından merak edilen Formula 1 pilotundan gelen haberler pek iç açıcı değil...

MICHAEL SCHUMACHER’IN ARTIK BEYNİ VE VÜCUDU…

Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher, 2013 yılında Alp Dağları'nda geçirdiği kaza sonrası 7 yıldır yoğun bakım ve hassas tedavi süreci içerisinde bulunuyor.

Schumacher, kayalık bölgeden inmeye çalışırken düşmüş ve kafasını vurarak ağır yaralanmıştı.

Kayak kazasının ardından bitkisel hayatta bulunan Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher için bekleyiş sürerken sürpriz bir gelişme yaşandı.

BELGESELİ YAYINLANDI

Fransa'nın RMC kanalı, 29 Aralık 2013'te Fransız Alplerinde kayak yaparken geçirdiği talihsiz kaza sonrası 7 yıldır bitkisel hayat, yoğun bakım ve hassas tedavi süreci içerisinde bulunan Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in tedavi süreciyle ilgili bir belgesel hazırladı.

Yayınlanan belgeselde Schumacher'in geçirdiği kaza sonrası Grenoble'da hastaneye kaldırılışından ilk ameliyatına, Fransa'dan İsviçre'ye nakledilişine kadar çeşitli olaylar detaylarıyla anlatıldı.

BÜTÜN BİLİNMEYENLER...

Schumacher'in Fransa ve İsviçre'deki yoğun bakım ve ameliyat dönemleriyle ilgili bazı ünlü nörolog ve beyin cerrahlarının da açıklama yaptığı belgesel, 7 yıllık süreçte bazı bilinmeyenlere de ışık tutuyor.

"AMELİYAT İÇİN ÇOK FAZLA BEKLEDİLER"

"Michael Schumacher; Gerçeğin Peşinde" isimli belgesele konuşan İsviçreli beyin cerrahı Erich Riederer; "Beyin cerrahları, böyle durumlarda hep 'Zaman beyindir.' derler. Yani hemen harekete geçmeniz gerekir. Bence Schumacher için çok fazla beklendi. Beynin rahatlamasını beklerken geçen sürede beyin maddelerinin de yok olması olasıdır." diye konuştu.

"ÇOK ÜNLÜ BİR KİŞİLİK OLDUĞU İÇİN..."

Schumacher'in ilk ameliyatının kazadan iki saat sonra yapıldığının belirtildiği belgeselde doktor Riederer, doktorların efsane pilotu ameliyatı için bazı haklı sebeplerden ötürü çok beklediklerini iddia etti. "Schumacher ünlü bir kişilik. Onun durumuyla ilgili hata yapma olasılıkları yoktu. Bu yüzden fazladan bekleyip her şeyi planlamaya çalıştılar" dedi.

EVİNDEN GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Belgeselde Grenoble'daki üniversite hastanesinde geçen 170 günün ardından Lozan'daki hastaneye nakledilen Schumacher'in İsviçre'de çok daha iyi şartlar altında tedavi gördüğü, ardından Cenevre Gölü kenarında bulunan büyük villaya getirildiğinin aktarıldı. Ayrıca Schumacher'in şu anda bulunduğu evin dışından bazı görüntüler de yayınlandı.

GİZLİLİĞE ÇOK ÖNEM VERİLİYOR! YALNIZCA JEAN TODT...

Schumacher'in eşi Corinna ve ailenin diğer üyelerinin gizlilik konusunda çok sıkı önlemler aldığının altının çizildiği belgeselde Schumacher'i ziyaret eden ve durumuyla ilgili dünyaya bilgi veren tek kişinin Ferrari'deki patronu ve en yakın dostu Jean Todt olduğu ifade edildi.

Şu anda FIA Başkanı olan Jean Todt'un Schumacher ile ilgili "Onu ziyaret ediyorum, birlikte yarış izledik. Michael savaşmaya devam ediyor." şeklindeki sözlerini de doktor Riederer belgeselde şu şekilde yorumluyor:

"SCHUMACHER BİTKİSEL HAYATTA..."

"Bence Schumacher bitkisel hayatta. Uyanık, etrafında olanı görebiliyor ama yanıt veremiyor. Nefes alıyor, kalbi atıyor, muhtemelen oturabiliyor da ama hepsi bu."

"Bundan fazlasını yardım almadan yapabildiğini düşünmüyorum. Bu kaza olmasa onun bu halde olduğunu düşünebilir miydik? İnanılmaz..."

BİYOGRAFİ YAZARINDAN KAHREDEN 'ÖLÜM' SÖZLERİ

2002 yılında Schumacher'in "Bir Dahinin Yükselişi" isimli biyografisini kaleme alan yazar Luc Domenjoz da belgeselde; "Vücudunun çok zayıf olmasından dolayı hayatının yakında bir gün sona ereceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.09.2020 18:29:14
ETİKETLERmichael schumacher  formula