UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS HASTALARI OKSİJEN BULAMIYOR!

Koronavirüs salgınının dünya çapındaki bilançosu giderek ağırlaşıyor. Tüm ülkelerde vaka ve can kayıpları artarken Hindistan'da korkulan oldu! Hindistan dünyada koronavirüsün en ağır yaşandığı ikinci yer konumuna yükselirken ülkeden gelen son haber yaşananların korkunçluğunu bir kez daha ortaya çıkardı.

CORONAVİRÜS HASTALARI  OKSİJEN BULAMIYOR!

Dünya koronavirüs kabusunu yaşamaya devam ediyor. Vaka sayısı hızla 30 milyona yaklaşırken virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da neredeyse 1 milyona dayanmış durumda.

Salgının başladığı Çin, vaka sayılarını neredeyse tamamen durdurup virüsü yenmeyi başladığını açıklarken gözler bu kez de dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan'a çevrilmiş durumda.

Ülke geçtiğimiz haftadan beri neredeyse her gün rekor koronavirüs vaka sayıları açıklamaya devam ediyor. Hindistan'da 24 saatte görülen vakalar günlük olarak 90 bin sınırına dayanmış durumda.

Hindistanlı yetkililer, ülkede tespit edilen koronavirüs vakalarının 5 milyonu aştığını açıkladı. Ülke, vaka sayısında ABD'den sonra ikinci sırada.

80 binden fazla kişi de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Oksijenin ve yoğun bakım yatak kapasitesinin yeterli olmadığı Hindistan'da ölüm oranı, bu kadar fazla vaka görülen diğer ülkelere göre yine de düşük.

Salgının başından yaz aylarına kadar sert tedbirler alan hükümet, milyonlarca iş kaybının önüne geçmek için son haftalarda kısıtlamaları yumuşatmaya başlamıştı. bunun ardından günlük yeni vaka sayısı 90 binin üzerine çıktı. Son 24 saatte tespit edilen 90 bin 123 kişiyle birlikte Hindistan'da toplam vaka sayısı 5 milyon 20 bin 359'a yükseldi.

Hindistan artan vaka sayılarından hariç başka bir kabusu daha yaşıyor. Ülkede oksijen sıkıntısı baş gösterdi ve koronavirüs hastaları oksijene erişemez duruma geldi!

Ankit Sethia, Hindistan'ın ticari başkenti Mumbai'nin dışındaki, 50 yataklı hastanesine oksijen alabilmek için Cuma gecesini uyumadan geçirdi. Sethia'nın Bhiwandi'deki SS Hastanesi ve Araştırma Merkezi'ndeki dört sıvı oksijen tankının sadece ikisi doluydu.

Hastanedeki 50 yatağın 44'ünde Covid-19 hastaları var ve bir çoğunun nefes alabilmek için ağızdan oksijen almaları gerekiyor.

Hasta sayısının çokluğu nedeniyle, genelde dokuz saatte tekenen küçük oksijen tankları altı saatte bitiyordu. Sethia'nın tedarikçilerinin ikisinde de oksijen kalmamıştı. Oksijen bulabilmek için gece boyunca 10 farklı tedarikçiyi ve dört hastaneyi aradı. Hiçbiri yardımcı olamadı.

Nihayet gece 2 civarında, 30 kilometre ötedeki bir hastanede 20 büyük oksijen tüpü bulmayı başardı. Müsait araç yoktu ve bu nedenle hastanenin ambulansı, oksijeni taşabilmek için gece boyunca beş kez gidip geldi. Şu anda dört kişi, tankları dolduracak sıvı oksijen bulabilecek bir tedarikçi ya da fazladan bir tüp ayırabilecek bir satıcı bulmak için sürekli uğraşıyor.

Son Güncelleme: 16.09.2020 14:14:00
ETİKETLERcorona  coronavirüs