UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TEMİZLİKÇİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Gaziantep'te meydana gelen olay sonrasında Duygu Delen'in intihar etmediği sevgilisi Mehmet Kaplan tarafından pencereden atıldığı ifade edilmişti. O gün yaşananlarla ilgili çelişkili ifadeler veren Mehmet Kaplan'ın kanında alkol ve esrar tespit edildi.

 TEMİZLİKÇİNİN  İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Duygu Delen davasıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Gaziantep'te yaşayan Mehmet Kaplan'ın babasının ikinci eşi olan Özbek asıllı annesi tarafından 2 yaşında terkedildiği bu yüzden duygularını kontrol edemediğini arkadaşlarına anlattığı incelemeler sırasında ortaya çıktı.

Talihsiz kız Duygu'nun vücudunda da çok sayıda darp izine rastlandı. Mehmet Kaplan'ın Duygu'ya defalarca şiddet uyguladığı, morluklar ve açık yaralar oluştuğu kaydedildi. Son dakika bilgisine göre temizlikçinin ifadesi de ortaya çıktı.

Duygu Delen olayıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'na Duygu Delen'in intihar mı ettiği yoksa öldürüldüğü mü, intihar ettiğine dair emarelerin olup olmadığı, düşmeden önce şuurunun yerinde olup olmadığı gibi sorular sorduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL ADLİ TIP DOĞRULADI

İstanbul Adli Tıp Kurumu kimya ve biyoloji ihtisas grupları ise incelemelerini tamamlayarak raporlarını sundular. Adli Tıp raporunda Mehmet Kaplan'ın 257 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kaplan'ın kan örneklerinde yapılan incelemede esrar belirlendi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından Mehmet Kaplan'ın kan ve idrar örnekleri üzerinde yapılan incelemede de "THC (esrar) metabolitleri saptanmıştır" denilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu bu incelemeyi doğruladı.

Duygu Delen'in kan ve idrar örneklerinde ise alkol veya herhangi bir uyuşturucu tespit edilmedi.

ÇOK SAYIDA YARALANMA TESPİT EDİLDİ

Duygu Delen'in vücudunda çok sayıda darp ve yaralanma izi tespit edildi. Mehmet Kaplan ifadesinde Duygu Delen'le bir süre münakaşa ettiklerini söylemişti. Ancak Mehmet Kaplan'ın vücudunda herhangi bir darp izi tespit edilmedi. Duygu Delen'in vücudunda ise çok sayıda darp ve yaralanma izi ile kırık tespit edildi. Bunların hangisinin düşme sonucu olduğu, hangisinin düşmeden önceye ait darp izleri olduğu tespit edilmeye çalışılıyor. Duygu Delen'in vücudunda sıyrık, morluklar ve açık yaralar olduğu belirlendi.

TEMİZLİKÇİNİN İFADESİ

Duygu Delen'in ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında tanık ifadelerine başvuruldu. Üst kattaki temizlik görevlisinin, ifadesinde saat 15.00-15.30 arasında 10 dakika boyunca sürekli bağıran erkek sesi işittiğini ancak kadın sesi duymadığını söylediği öğrenildi.

Son Güncelleme: 15.09.2020 10:08:56
ETİKETLERgaziantep