UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SERKAN TATAR SORDU, BUSENAZ SÜRMENELİ CEVAPLADI

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası 69 kilo finalinde milli sporcu Busenaz Sürmeneli, Çinli rakibi Liu Yang'ı yenerek altın madalya kazandı. Dünya Kadınlar Boks Şampiyonu Busenaz Sürmeneli Bu hafta konuğumuz.

SERKAN TATAR SORDU, BUSENAZ SÜRMENELİ  CEVAPLADI

ST: Nasılsın öncelikle ülkemize yaşattığın gurur için tebrik ediyorum seni. Boksör olmaya nasıl karar verdin?

BS: Öncelikle merhabalar iyiyim hedefimize giden yolda çalışmaktayım şuanda. Bursada oturuyorduk biz ama babamın iş nedeniyle Trabzon’a taşındık. Antrenörüm Cahit Süme aynı zamanda eniştem olur bir bayramda spor arayışı içindeydim. Oda beni Bursa da görmüştü ve gelince boksa alacağım seni demişti o vasıtayla başladım boks sporuna. 

ST :Busenaz Sürmeneliyi daha yakından tanısınlar istiyorum kendinden bahseder misin okurlarımıza.

BS: Busenaz Sürmeneli Trabzonluyum ve Trabzonspor’un sporcusuyum. Antrenörüm Cahit Süme. Yaklaşık 12 senedir boks yapıyorum ve 2013 den bugüne aralıksız milli takım sporcusuyum. Annem Songül Babam Ahmet 4 kardeşiz. Ben 3. Sıradayım aynı zamanda ikizimde milli boksör. Karadeniz Teknik Üniversitesinden Beden Eğitimi bölümünden bu sene mezun oldum. Hedefim yüksek lisans yapıp okulda öğretim görevlisi olmak.

ST: Olimpiyatlara hazırlanıyorsun süreç nasıl ilerliyor nasıl bir çalışma programı içindesin.

BS: Gerçekten çok zorlu bir kulvardayım. Olimpiyat her sporcunun hayali. Şuanda milli takım kampındayım 1 seneden az kalan olimpiyatlara son sürat hazırlanıyorum.

ST: Dünya ve Türkiye’yi  boks sporunda değerlendirdiğinde nasıl bir tablo oluşuyor senin gözünde.

BS. Şuan da artan bir başarı grafiğimiz var özellikle en son10  Gülsüm TATAR dan sonra gelen dünya şampiyonluğuyla birlikte ve takımımın başarısıyla birlikte çok büyük ilerleme sağladık. Türkiye’de boks ise alt yapısı çok az verilen bir branş olduğunu düşünüyorum.

ST: Aile özel hayat ve okul spor dengesini nasıl sağlıyorsun.

BS: Ailemle ve yakın arkadaşlarımla yeri geliyor 2-3 ay görüşemiyorum Aile çok hassas bir çizgi duygusal olarak bazen çok zor zamanlar yaşıyorum. Ama biliyorum ki başarılı olduğunda her madalyayla evime döndüğümden onların mutluluğu içimdeki özlemi alıyor.

ST: Ringe çıktığında nasıl duygular içindesin pek çok kişi bu duyguyu merak ediyor.

BS: Ringe çıktığımda çalıştığımın karşılığını almaya çıkıyorum. Çok zor antrenmanlar ve Çok büyük fedakarlıklar veriyoruz. Bunların karşılığını almak için ringde farklı bir Buse izletmeye  çalışıyorum. Daha azimli daha inançlı en önemlisi pes etmeyen bir Buse.

ST: Dostluk güven ve sevgi senin için ne anlama geliyor.

BS: Takım arkadaşlarımla yakın arkadaşımdan yeri geliyor ailemden daha çok zaman geçiriyorum onlarla hem saygı hem de sevgi içerisinde olmasak bu kamplar maçlar hem çekilmez olur hem de başarı gelmez.

ST:  Bos zamanlarında neler yaparsın hangi kitapları okur neler izlersin.

BS: Boş zamanlarımda film ve dizi izlemeyi seviyorum. Kafamın boşalmasında ve daha iyi motive olmamda bana katkı sağlıyor. Özellikle kişisel gelişim kitaplarını okumayı seviyorum. Kendimi geliştirdiğimi hissediyorum.

ST: Türkiye ve dünyada sevdiğin örnek aldığın boksör ve sporcular varmı?

BS: Dünya da sevdiğim ve örnek aldığım bir sporcu var oda Vasyl lomechenko

ST: Profesyonel boks ve amatör boksta mücadele eden bu alana yönelmek isteyen sporcu ve sporcu adaylarına önerilerin neler olur.

BS: Her şey çok istemekle ve çok çalışmakla oluyor. Bende çok uçurum kenarlarına geldim ama hiç bir zaman şükür etmeyi veya pes etmeyi düşünmedim. Benim kitabımda pes etme kavramı yok.

ST: Kendinde en sevdiğin ve en kızdığın özelliklerin neler.

BS: En sevdiğim özelliğim merhametli olmam ama sevmediğim bir an da çok sinirlenip insanları kırmamdır. 

ST: Boks kariyerinde hedeflerin neler.

BS: Olimpiyatlara hazırlanıyorum son sürat benim hedefim olimpiyatlar ama ondan sonra profesyonel arena da kendimi geliştirmek neden olmasın diye düşünüyorum 

ST. Ülkemizde şiddet maalesef ki hiç gündemden düşmüyor hemcinslerine ve kız çocuklarına kendilerini savunmaları adına boks sporu ile ilgilenmelerini ve boks federasyonunun bu konuda etkinlikler düzenlenmesini ister misin?

BS Tabi ki isterim. Maalesef böyle kötü bir zamanda yaşıyoruz. Kadına el kaldıran hala var mı dünyada diye yargılamıyor değilim. Ama gerçekten kadınların baş tacı olması gereken bu Türkiye’de gereken cezaların en ağırlarının verilmesi taraftarıyım. Buradan bütün kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

ST: Dünya insanlık ve kendin için üç dilek hakkın olsa neler dilerdin?

BS: Hiçbir annenin ölmemesini. Hiçbir kişinin açlıktan ölmemesini ve bu dünyada herkesin yaşayabileceği maddiyatta ve ortamda olmasını isterdim.

ST:  Son olarak UcanKuş okurlarına ve spor severlere neler söylemek istersin.

BS: Gerek boks gerekse yaptığınız herhangi bir iş olsun pes etmeyin pes etmek korkakların işi. Ve hayal etmeyi unutmayın çünkü şuan benim yaşadığım her şey zamanında benim hayalimdi. Bu hayali yaşadıktan sonrada şükredin. Hepinizin sağlıklı günleri olsun. Hoşçakalın…

Milli boks antrenörü oyuncu Serkan Tatar

Son Güncelleme: 14.09.2020 16:28:11
ETİKETLERserkan tatar  busenaz sürmeneli